(Last Updated On: 14. november 2016)

Mænds Mødesteder Stevns er blandt de tre finalister, når Region Sjælland den 30. november uddeler Sundhedsprisen 2016

12msb-phusetmedlogo_edited-1

(Foto: Mænds Mødesteder)

Strøby/Region Sjælland: Onsdag blev de tre finalister til Sundhedsprisen 2016 offentliggjort: Mænds Mødesteder Stevns, Pårørendegruppen ved Næstved Hjerneskadecenter og Mindfuldness Akademiet.

– Det er fantastisk. Vi er så overraskede og glade. Jeg ved ikke, om jeg helt kan blive ved med at forstå det. Det er tredje gang i år, vi får en pris, siger Per B. Jensen fra Mænds Mødesteder Stevns.

I juni fik foreningen »Årets Mens Health Week 2016«-prisen fra Forum for Mænds Sundhed, og i oktober kom SEAS-NVE forbi Blommevej og overrakte prisen for »Årets Ildsjæl«.

Ændrede alt for min far
Blandt indstillingerne til Sundhedsprisen var en fra Annemette Inge Bek, som på facebook fortalte om sin 53-årige far, som er førtidspensionist.

Annemette Inge Bek opfordrede til at like Mænds Mødesteder Stevns og skrev i sin motivation blandt andet:

»De fleste 53-årige mænd har noget at stå op til hver dag, f.eks. et arbejde, hvor de føler sig nyttige og værdsatte. Dette blev taget fra min far, og uden at fornærme nogen eller gøre nogen kede af det, kan jeg godt sige, at han »forsvandt« lidt ind i sig selv og blev trist og ked af det. Min dejlige mor går jo stadig på arbejde, så det meste af dagen tilbragte min far med hunden og tv’et og alene med sine tanker. Så dukkede Mænds Mødesteder Stevns op i tv’et, og det ændrede alt. Min elskede far er nu fuld af historier, liv og smil. Han er mere socialt aktiv, end jeg nogensinde har været! Han er beriget med en masse skønne mænd, som står skulder ved skulder og støtter hinanden. Fra at tingene var grå i grå, er de nu alle regnbuens farver!«

Dommerne skal votere
I alt 35 kandidater var bragt i forslag til årets pris.

Udpegningen af finalisterne i onsdags var første step for dommerkomiteen, der består af kommunikationschef Hanne Ahrensbøll, regionsrådsmedlem Kirsten Devantier, regionsrådsmedlem Nicolai Nicolaisen og regionsrådsmedlem Ellen Thomsen.

Hvem der skal have 1., 2. og 3. prisen afgøres ved en kandidatrundtur den 16. november blandt de tre finalister, hvor Mænds Mødesteder Stevns på Blommevej får besøg af de fire dommere.

Vinderne af Sundhedsprisen afsløres den 30. november 2016 i Regionshuset i Sorø.

Prisen er i alt på 50.000 kr., fordelt med 30.000 kr. til vinderen, 15.000 kr. til andenpladsen og 5.000 kr. til den sidste finalist, og det er i år niende gang, at Region Sjælland uddeler prisen til initiativer, der har til formål at fremme sundheden i regionen.
rmh

 

Skriv en kommentar