(Last Updated On: 18. august 2021)

Enhedslisten overrasker med tre nye kandidater, som skal løfte partiets politik ind i kommunalbestyrelsen på Stevns. Fra venstre er det Otto Mortensen, Heidi van den Heijkant Christiansen og Sejer Folke. (Privatfoto)

 

Politik: Liste Ø har valgt at skifte ’kaptajn’, men ikke kurs mod kommunalvalget den 16. november.
I april i år vragede Enhedslisten den hidtidige gruppeformand i kommunalbestyrelsen, Jan Jespersen, som spidskandidat, og valgte i stedet den mere ukendte Christian Hoffmann Nielsen, som ny kandidat.
Men nu er det et kendt ansigt, Sejer Folke, som står øverst på Enhedslistens kandidatliste.

Kandidat 1, 2 og 3

Enhedslisten var gennem et turbulent forår, da Jan Jespersen meddelte, at han meldte sig ud af Enhedslisten, og siden fortsatte som løsgænger i kommunalbestyrelsen.
Tilbage sidder Sejer Folke som liste Ø’s eneste kommunalbestyrelsesmedlem, og nu har partiet besluttet, at han skal stå i spidsen for Enhedslistens valgkamp.

I en pressemeddelelse oplyser Enhedslisten Stevns, at Christian Hoffmann Nielsen har trukket sig ”af personlige grunde”, hvorfor der er tre nye Ø-kandidater i top 3.
Sejer Folke repræsenterer ifølge partiet kontinuiteten, og får Heidi van den Heijkant Christiansen og Otto Mortensen som partnere på henholdsvis 2. og 3. pladsen.

Den nye nummer 2 bliver Heidi van den Heijkant Christiansen, som er en 36-årig gymnasielærer og mor til 4 hjemmeboende børn i Hårlev. Den nye nummer 3 er lærevikar Otto Mortensen fra Vallø.

Enhedslistens bestyrelsen oplyser desuden, at der indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, som vil blive afholdt den 25. august, hvor der udover en revurdering af kandidatlisten også er nyvalg til bestyrelsen, og revurdering af kandidatlisten.

“Kursen er den samme”

Sejer Folke fortæller til Stevnsbladet, at det har været vigtigt for ham og bestyrelsen at sikre et generationsskifte, og det er lykkes med hans to medkandidater

– Kursen er den samme. Vi vil arbejde for social ansvarlighed, bekæmpe klimaforandring og støtte biodiversitet og udbygge den kollektive trafik, siger liste Ø’s nye spidskandidat, som uden at offentligheden vidste det, fik sin debut som Enhedslistens ”førstemand” ved årets første valgmøde, som blev afholdt i Café Stevnen mandag den 16. august.

– Nu skal jeg arbejde på, at samle et hold på cirka 10 kandidater, som skal udgøre det kollektiv der skal fastholde Enhedslistens indflydelse i kommunalbestyrelsen. Vi starter allerede nu med at føre en fælles valgkamp, og har man lyst til at hjælpe, så skal man bare henvende sig til Enhedslisten på Stevns, lyder det fra liste Ø’s nye spidskandidat, der stadig håber på, at kunne indgå valgteknisk samarbejde med de øvrige partier i ’rød blok’.

sky

 

Skriv en kommentar