(Last Updated On: 9. marts 2021)

Lyder partiets kommentar til at være sat uden for valgforbund mellem S, SF og Radikale.

Politik: Det skaber tilsyneladende politisk tumult i det kommunalpolitiske landskab på Stevns, at SF, S og R har dannet valgforbund, og det har fået Enhedslisten til at spørge: ”Er der i det politiske landskab i Stevns Kommune plads til alle partiernes forskelligheder?”

SF hopper fra Ø

Spørgsmålet skal nok ses i lyset af, at Enhedslisten og SF ved kommunalvalget i 2017 indgik et lignende valgteknisk samarbejde, som medførte at SF’s stemmer sikrede Enhedslisten mandat nummer to.

Anja Reimann Christensen fra Enhedslisten siger i en pressemeddelelse:

”Vi kan ikke ændre andres beslutninger om valgforbund, men der skal heller ikke skabes grobund for, at nogle vil tro, at det var os der ikke ville med eller samarbejde. Det er ikke sandheden – vi ville gerne”, lyder det fra Enhedslisten, som nu står uden valgforbund.

Vil lytte og samarbejde

”Demokratiet er for os ikke bare at sætte et kryds”, fortsætter Enhedslistens kommentar til de tre partiers valgtekniske samarbejde, og partiet konkluderer:

”For os er det diskussioner, kritik og at brede samtalen ud. Vi kommer fremadrettet til at indgå i samarbejde med det parti – eller de partier – som det giver mening at samarbejde med fra sag til sag. Vi støtter og peger på dem, der vil et oprigtigt bredt samarbejde med respekt for forskellige holdninger, og hvor kritik bruges konstruktivt. Vi tror på, at demokratiet på Stevns trænger til, at vi i fællesskab ryster posen og begynder at lytte for at høre, også til dem vi tror, vi er uenige med”, lyder det fra Enhedslisten på Stevns.
sky

Skriv en kommentar