(Last Updated On: 12. juli 2017)

Sådan lyder det fra mange borgere, efter Lægehuset i Store Heddinge har stoppet samarbejdet med en mangeårig kollega

Billedet viser en skygge over Lægehuset. Symbolsk? Læge Henrik Malchow-Møller har i hvert fald taget sin sidste tur ind i Lægehuset i Store Heddinge. (Foto: Klaus Slavensky).

Store Heddinge: Henrik Malchow-Møller har været praktiserende læge i Store Heddinge i 27 år. Han var indtil 1. juli i år medejer af Lægehuset, men den 28. juni satte han en annonce i Stevnsbladet, hvori han oplyste at hans kolleger “har valgt at smide mig ud”.

Drastisk afsked

Stevnsbladet har forsøgt at få en forklaring på hvad der ligger bag denne drastiske afsked. Læge Malchow-Møller vil ikke sige mere end hvad han skrev i sin ophørs-annonce, som kraftigt antyder at han er blevet moppet ud.

I stedet bekymrer han sig for de patienter som nu skal finde en ny læge. “Det virker som en unødig ekstra straf – det gør mig trist”, skriver han.

Borgerservice kimet ned

Borgerservice i Stevns Kommune har oplevet massive henvendelser som følge af den situation, som Lægehuset har bragt en række borgere i.

– Vi har haft langt over 50 henvendelser fra borgere, fortæller centerchef Annette Lisa Kjær.

Stevnsbladet har desuden fået læserhenvendelser, hvori der rejses spørgsmål som dette:

“… hvilke hensyn de øvrige læger i lægehuset har prioriteret at være vigtige nok til at sætte 2000 mennesker i en situation, hvor der kan herske usikkerhed om kvaliteten deres fremtidige lægedækning?”.

Tavshed fra Lægehuset

Søren Due-Andersen fra Lægehuset ønsker ikke at svare på dette eller andre spørgsmål. Han har heller ingen kommentarer til Malchow-Møllers tvungne ophør, udover at “vi holde den slags internt”, og han vil heller ikke uddybe hvad ’den slags’ handler om.

Søren Due-Andersen oplyser, at Lægehuset har haft et godt samarbejde med Region Sjælland om forløbet.

– Vi har været i dialog med Regionen siden foråret, forklarer Søren Due-Andersen, og slutter:

– Vi har gjort alt hvad vi kan for at skaffe andre læger til patienterne.

Flere lægeskift på vej?

Så vidt Stevnsbladet erfarer overvejer flere af Lægehusets andre læger at gå på pension. Dette afviser Søren Due-Andersen ikke, og i givet fald kan flere af Lægehusets patienter og Borgerservice ser frem til flere frustrerede borgere.
sky

 

Skriv en kommentar