(Last Updated On: 27. april 2021)

Fokus betaler sig, hvis man vel at mærke fokuserer på det rigtige.

Den 19. april har formanden for Social- og Sundhedsudvalget: Henning Urban Dam (S) et læserbrev i nærværende avis, hvor han opløfter sine meritter og roser sig selv for sit politiske fokus.

Fokus er godt, og hver en krone sparet skæpper godt i den slunkne kommunekasse. Dette fokus vil jeg også rose udvalgsformanden for, så selvros behøves ikke.

Jeg har taget tilløb til det længe, for hverken skattestigningen pr. 1. januar 2021 eller de eskalerende udgifter på social- og sundhedsområdet har afstedkommet megen politisk debat. Ja, det virker nærmest som en politisk friløber, og nu hvor vi har dvælet lidt ved den aromatiske rosenblomst, så vil jeg gerne vende fokus mod stænglen, der som bekendt er beklædt med torne, og mon ikke der er torne nok at stikke sig på, når man kigger nærmere på udvalgsformandens ressortområde.

Allerede i starten af januar var den gal, og jeg var ved at få eftermiddagskaffen galt i halsen, da man i nærværende avis 18. januar kunne læse, at udvalgsformanden var fast besluttet på at søge en tillægsbevilling på 4,7 millioner for at dække et estimeret merforbrug på social- og sundhedsområdet i 2021, hvilket skal ses i lyset af, at der i budgettet for 2021 skete en mærkbar stigning i social- og sundhedsudvalgets budget med henblik på at tilpasse udgifterne til virkeligheden. Jeg ved ikke, hvad andre tænkte, men det kom bag på mig, at man til trods for en markant skattestigning og et bedre budget allerede så tidligt på året ikke så sig i stand til at få pengene til at passe.

6. april 2021 kunne man ydermere læse en artikel i Stevnsbladet, som omtalte en alvorlig kritik fra KL’s konsulenter omkring ældreplejen i Stevns Kommune. ”Der er styr på styringen”, er Henning Urban Dam citeret for, men hvad i alverden har man foretaget sig i tre år, for allerede op til kommunalvalget i 2017 var der en kras kritik af styringen af området, ikke kun fra de pårørende, men også fra de ansatte på gulvet.

Selvom det måske er irriterende, så er der som bekendt ingen roser uden torne, og jeg imødeser et længere indlæg, måske i form af et interview med Henning Urban Dam, der som bekendt også er borgmesterkandidat for Socialdemokratiet, og hvor førnævnte ikke kun opløfter sine meritter, men også orienterer den stevnske befolkning om, hvad udvalgsformanden har foretaget sig på social- og sundhedsområdet de seneste tre år, og hvilke initiativer der er igangsat for at sikre en bedre styring.

Det sidste skud i bøssen i form af en skattestigning er brugt, så nu er der kun reformer tilbage. Er Henning Urban Dam manden for dette?

Rasmus Englund
Stivangen 2
Store Heddinge

Skriv en kommentar