(Last Updated On: 20. august 2019)

Det nye Escape Room er indrettet i Bunker 18. (Foto: Østsjællands Museum)

Koldkrigsmuseum: “Du befinder dig i 1983. Den Kolde Krig er på sit højeste. En terrorist fra den tyske terrororganisation Rote Armeé Fraktion har låst jer inde i bunkeren og startet nedtællingen på et dansk NIKE HERCULES missil, som peger mod Østtyskland. Målet er at fremprovokere et massivt modangreb fra Østblokken, som vil udslette de vestlige samfund. Din mission er at stoppe affyringen. Men først må du undslippe bunkeren og finde koden til at deaktivere missilet.”

Sådan lyder oplægget til Koldkrigsmuseums Stevnsforts nyeste tiltag: Escape Room, hvor deltagerne skal løse gåder og knække koder for at slippe ud af bunkeren i tide og forhindre 3. verdenskrig.

Fanget i Bunker 18

Den 12. august åbnede Koldkrigsmuseum Stevnsfort bogstavelig talt dørene for deres Bunker 18, hvor Escape Room skal foregå. Rammerne er så autentiske, som de kan blive, for Bunker 18 husede tidligere den hemmelige kommunikation og efterretning og er i dag ikke en del af den rundvisning, som museets gæster oplever.

– Escape Room er en populær formidlingsform, og med vores omgivelser og historie er det helt ideelt. Den Kolde Krig og dens dramaer er helt oplagt til Escape Room-formen, siger museumsinspektør Iben Bjørnsson.

Bunkeren huser også Stevnsforts rollespil, som pt. udbydes som et spændende alternativ til de gymnasiale uddannelser.

– Vi arbejder også på en version af rollespillet, som kan tilbydes til firmaer og organisationer. De formidlingsformer, hvor folk selv skal leve sig ind i historien, er populære, og vi vil naturligvis gerne følge med den efterspørgsel, forklarer Iben Bjørnsson.

Escape Room kan både fungere som undervisning for udskoling og ungdomsuddannelser, og som event for grupper, f.eks. ved teambuilding- eller firmaudflugter.

Skriv en kommentar