(Last Updated On: 30. juni 2022)
Lille Heddinge: Tilbage i maj måned åbnede Stevns Bibliotekerne dørene til Rytterskolen i Lille Heddinge og inviterede alle ind til fest for at markere den gamle skoles 300 års-fødselsdag.
Nu har alle interesserede endnu en chance for at opleve skolestuen og de hyggelige omgivelser, for hver tirsdag i juli måned, er skolen åben for turister og lokale i tidsrummet mellem kl. 13-15.
Her kan man møde frivillige, som er klar til at vise rundt. Man er også velkommen til at medbringe sin egen mad og nyde den i den gamle have, der ligger bag skolen.
Skolen hører til daglig under Stevns Bibliotekerne og bliver blandt andet brugt til forskellige arrangementer, studiekredse og foredrag.Rytterskolen i Lille Heddinge er i dag en af landets bedst bevarede rytterskoler. Bygningen stammer fra 1722 og var skole indtil 1892. Den rummer i dag en stor skolehistorisk samling og en skolestue, der er indrettet som i slutningen af 1800-tallet.

Den gamle rytterskole, som hører under Stevns Bibliotekerne, ligger overfor Lille Heddinge Kirke. (Foto: Stevns Bibliotekerne)

 

Skriv en kommentar