(Last Updated On: 22. august 2019)

25 år med Spilledåsen

Fra venstre Lars Thorup Jeppesen, Niels Kristiansen, Britt Kjær og Rolf Persson viser plakater frem af efterårets kommende koncerter i Spilledåsen. (Foto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: For 25 år siden blev en flok kreative og musikalske stevnsboere nærmest tvungen til at danne en forening.

I årerne før havde de arrangeret koncerter i Snurretoppen, men som en frivillig arbejdsgruppe.

Tak til myndighederne

Det var selvfølgelig samfundets skyld.

Skattemyndigheder, momsregnskab og andet skab krævede ordnede forhold, og i foreningsdanmark betød det bestyrelse, vedtægter og medlemslister, og således opstod Kulturforeningen Spilledåsen for 25 år siden.

– I dag har vi et stabilt medlemstal og det er lykkes at afholde talrige koncerter for tusindvis af mennesker gennem alle årene, fortæller næstformand Rolf Persson.

De mange gode musikalske oplevelser er der sikkert mange, som vil takke skattemyndighederne for, fordi det betød at Spilledåsen eksisterer på 25. år.

Helt særlig koncert

De 25 år fejres med et brag af en jubilæumskoncert.

Det bliver med det et år gamle musikprojekt GasOrleans, som er 14 mand i fuld opstilling med sanger og skuespiller Michael Carøe i front.

På scenen mødes de legendariske Gasolin-sange New Orleans, og mon ikke salen skal blive fyldt ligeså fuldt ud som scenen.

Et hav af store navne

Forårssæsonen 2019 gik forrygende med fire udsolgte musikarrangementer ud af fem.

Røde lamper til Sko & Torp, Leif Sylvester, Rugsted & Kreutzfeldt og den traditionelle jazzkoncert, og så var der alligevel over 100 tilhørere til det i Danmark mere ukendte Perry Stenbäck og Dekadansorkestern.

I årenes løb har der været navne som Svend Asmussen, Niels Hausgaard, Cæcilie Norby, Lars Lilholt, Bamses Venner, Lis Sørensen, Poul Krebs, Anne Linnet, Peter Belli, Caroline Henderson og mange, mange andre, men også udenlandske navne som Maggie Reilly, Young Dubliners og Fairport Convention.
50 musikere på fire måneder

Efterårsprogrammet har doblet på de 25 år, og præsenterer fra september til december 50 musikere på scenen.

Udover jubilæumskoncerten den 10. september, kommer Second Line Jazzband den 5. oktober, og bliver fulgt af Burnin Red Ivanhoe den 22. oktober, og så er det

Mike Tramp & Band of Brothers den 12. november, for at slutte den 10. december med Roger Berg Big Band & Rogers Sisters.

Økonomien går bedre

Der vil blive rift om billetterne.

– Vi satser på fire udsolgte koncerter igen i denne sæson, er der enighed om blandt bestyrelsesmedlemmerne Rolf Persson, Niels Kristiansen, Britt Kjær og Lars Thorup Jeppesen.

De udsolgte koncerter er godt for foreningen med den lille økonomi, og for første gang i mange år gav sæsonen overskud.

– Det hjælper med til at dækket hullet i kassen, kommer det fra Rolf Persson, der samtidig kan oplyse, at Kulturstyrelsen bidrager med 40.000 kr., efter et år uden tilskud, og at Stevns Kommune støtter med 123.000 kr. per år.

– Hvorfor det gik godt i foråret? Det skyldes gode omtaler og stor lokal opbakning, er alle bestyrelsesmedlemmer enige om.

– Og så er det et spillested, som kan noget specielt, nærhed, og de kendte kunstnere kan lide stedet, tilføjer Rolf Persson.

Fordel at være medlem

Til jubilæumskoncerten den 10. september vil der også være en quiz om Spilledåsens historie, hvor den heldige vinder får to selvvalgte billetter til kommende koncerter.

– Vil man som medlem fortsat have nyhedsbrevet, siger Britt Kjær, så skal man af hensyn til den nye persondatalov tilmelde sig igen.

Der er for tiden cirka 200 medlemmer, og det koster 50 kr. om året at være medlem, og da medlemmerne får 25 kr. i rabat på billetterne, så er medlemskabet tjent ind efter to koncerter.
sky

Skriv en kommentar