(Last Updated On: 11. april 2019)

SLR har fået ny formand

Nu tidligere formand, Simon Jensen, dengang han stadig lavede radioprogrammer i SLR. (Arkivfoto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: 2018 blev et både dyrt og udfordrende år for Danmarks ældste lokalradio, SLR – Stevns Lokal Radio.

Teknikken har i lange perioder drillet, således at der i 115 af årets 365 dage ikke har været sendt radio ud i æteren, og der har været mange udgifter til nye indkøb, hvilket gav problemer med at betale huslejen.

Det blev da også bemærket af formanden, Simon Jensen, da han på generalforsamlingen aflagde sin sidste formandsberetning, som blev afsluttet med ordene:

– Til sidst vil jeg gerne sige, at jeg ikke stiller op som formand og heller ikke som bestyrelsesmedlem for SLR. Jeg overvejer kraftigt at stoppe helt på SLR, da jeg slet ikke er her, når jeg skal sende.

Helt ude er Simon Jensen dog ikke, for han indvilligede på generalforsamlingen i at fortsætte som teknikker på radioen. Han fortsætter også med at have kontor på radioen til sit firma M&S Transport, der har adresse c/o på radioen.

Sender brød sammen

Det var især et hårdt slag for SLR, da radioens 20 år gamle sender i foråret brød sammen.

– Vi måtte indkøbe en ny sender til 32.000 kr., og da den nye sender ikke kunne tale sammen med det øvrige udstyr på radioen, måtte vi også investere i nyt interface og etablering for yderligere 20.000 kr., oplyser foreningens kasserer, Wagn Nielsen.

De uforudsete udgifter gav en stor manko, og lokalradioen fik som konsekvens heraf hensættelse på seks måneders husleje fra en forstående udlejer.

– Huslejen er betalt nu, men vi kommer til at stå med en negativ likviditet, når vi når til september, forklarer kassereren.

Han erkender da også, at det lige nu ser sort ud:

– Men vi er nogle stykker, der ikke har givet op og vi arbejder på at finde nogle løsninger, så radioen kan fortsætte med at sende.

I første omgang arbejdes på at revidere regnskabet, som ikke kunne godkendes af revisoren. Og håbet er, at radioen igen finder fodfæste og måske endda fra 2020 at sende live lydoptagelser fra de månedlige kommunalbestyrelsesmøder.

Steffen Brandorff blev valgt som ny formand. Desuden blev Inge Mathiasen og Mie Jensen valgt ind i bestyrelsen. Bestyrelsen består desuden af Poul Erik Madsen og Wagn Nielsen. Carsten H. Petersen og Lene Espersen blev valgt som suppleanter.
rmh

Skriv en kommentar