(Last Updated On: 27. april 2021)

Godt ord igen, Johnny

Radikale Venstre Stevns drøftede VVM-afgørelsen om vejføring på vores generalforsamling og vores tolkning af den og holdning til den. Jeg havde da gerne set, at udfaldet var anderledes, og man fristes til at føle, at de har givet os et valg mellem en vejføring, der ikke umiddelbart kan lade sig gøre, og en vejføring vi i udgangspunktet ikke ønsker.

Vi går ind for en forbindelsesvej til Stevns, men prisen kan altså blive for høj i forhold til effekten. I forvejen har Radikale og jeg været skeptiske over for den konstante rykken sydpå, men har som alle andre afventet VVM’en for at se, om den ville komme med et klogere bud på en løsning.

Den løsning de kom med, som kaldes B og går syd om Hårlev, har vi sammen med hele resten af kommunalbestyrelsen indgivet høringssvar imod. Det står vi som parti ved, da vi mener, at skæringspunktet for en vej, der giver mening, og hvor fordelene i rimeligt omfang overgår ulemperne, her er langt overskredet.

Vi er nu ude i en vej for vejens skyld til 100 millioner mere. Det kan vi, efter min mening, ikke være bekendt at bruge borgernes penge på. Ligesom vi ikke kan være bekendt at påføre borgerne de gener, der følger med for at flytte så forholdsvis få biler, at det ikke aflaster hverken Strøby Egede eller Køge nævneværdigt.

Så hvis ikke der findes en vej uden om flagermusene, bliver det uden liste B. Vejføring B ligger få kilometer fra et andet alternativ, men vi kan ikke forhindre nogen i at have lyst til at slås for den alligevel. Ligesom vi også har vores holdning til det resultat, der foreligger.

Jeg tror på et grønt, frit og stærkt Stevns i fremtiden, for det handler om, hvordan vi i italesætter os selv!

Line Krogh Lay
Kommunalbestyrelsesmedlem
Radikale Venstre Stevns

Skriv en kommentar