(Last Updated On: 4. august 2020)

Ny akupunkturklink åbner på Stevns

Laila Weidick har åbnet akupunkturklinik i Strøby Ladeplads. (Privatfoto)

Strøby Ladeplads: Akupunktur? Jo, det er det med stik og nåle, som historisk har sine rødder i kinesisk og taoistisk naturfilosofi.

Bygger lidt på principperne om yin og yang, og ifølge sundhed.dk kan man ved hjælp af de små spidse nåle stimulere akupunkturpunkter forskellige steder på kroppen og ud fra denne teori finde frem til og genoprette energiubalancer i livsenergien Qi.

Akupunktur gør ikke ondt

Klassisk akupunktur er en behandlingsmetode, som kan helbrede en lang række symptomer og sygdomme, fortæller akupunktør Laila Weidick, som har haft klinik i Næstved i 20 år, men som nu åbner på Hejrevej 10 i Strøby Ladeplads.

– Mange af mine gamle kunder flytter med, men der er også plads til stevnsboerne, fortæller hun til Stevnsbladet.

Men hvad for man ud af at få sat nåle i arme, ben og krop?

– Først og fremmest gør akupunktur ikke ondt, og der findes også øreakupunktur, forklarer Laila Weidick, som arbejder med de 12 såkaldte meridianer, energibaner, som vi har i kroppen.

– Det kan bruges i forbindelse med slankebehandling, rygeafvænning og smerte ligesom luftvejssygdomme, fordøjelsessystemer og kredsløbsforstyrrelser.

»Kort sagt alt?« lyder Deres Udsendte kritiske spørgsmål til Laila Weidick, som med faglig vægt bag replicerer:

– Akupunktur kan ikke behandler corona, kræft eller livstruende sygdomme, men det kan mindske bivirkninger ved f.eks. kræftbehandling.

Behandler ikke børn

Behandlingerne tager mellem halv til en hel time, og omfatter samtale og vurdering af behandlingsform.

Da Deres Udsendte talte med Laila Weidick havde hun netop haft en 89-årig kvinde i behandling, og de fleste som får akupunktur er fra 50 år og op.

– Vi behandler ikke børn under 15 år, oplyser hun.

Vi lader sundhed.dk få det sidste ord: »Videnskabelige undersøgelser har medført et nyt syn på, hvornår akupunktur kan anvendes til at behandle lidelser og sygdomme. Behandling med akupunktur baseres i dag derfor på en lægeundersøgelse, samt viden om sygdomme, symptomer og smerter.«
sky

Skriv en kommentar