(Last Updated On: 11. februar 2020)

Det er, hvad Skelbæk Friskoles SFO netop har indkøbt for fondsmidler fra Sydbank Fonden. Det solgule køretøj er allerede leveret og taget i brug

Fra venstre, bagerst ses Charlotte Petersen, der hjælper skolen med at søge fonde, afdelingsleder i Sydbank, Kristina Bruhn og Jakob Givskov fra skolens SFO. I Moon-Caren er det fra venstre Noah, Lauritz, Sofie og Karla. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Magleby: Skelbæk Friskole har netop fået en spritny Moon-Car leveret på skolens matrikel. Og det er ikke bare en almindelig Moon-Car med plads til kun én passager. Der er tale om en flot solskinsgul tvillingemodel med anhænger, hvor op til fire børn kan transportere sig rundt på skolegårdens asfalt.

Moon-Car køretøjet med sidevogn hedder intet mindre end en ’MoonHarley Twin’ og anordningen bagpå er en såkaldt ’Moon Car Taxi Anhænger’. Så fås det nok ikke meget bedre.

Hurtigere, hurtigere

Skolens nye køretøj var da også allerede ude og køre, da Stevnsbladets udsendte kiggede forbi med kameraet fredag i sidste uge. Her var Lauritz fra 0. klasse, Noah fra 1. klasse og Karla og Sofie fra 2. klasse i fuld sving med at prøvekøre det nye transportmiddel i skolegården.

De havde det rigtigt sjovt og fik hurtigt fart i hjulene, omend Lauritz syntes, at det gik lidt for langsomt, da det blev pigernes tur til at træde i pedalerne.

– Hvor går det laaangsomt, det gik meget hurtigere, da vi kørte, sagde Lauritz.

To fonde, løbende uddeling

Det er Skelbæk Friskoles SFO, som har været så heldige at få et sponsorat fra Sydbank på i alt 10.000 kroner.

– Vi vil gerne støtte indkøbet af en Moon-Car til skolen, fordi mange får glæde af den, og fordi den giver sjov og leg, forklarer bankens afdelingsleder i Køge, Kristina Bruhn, som har indstillet friskolens ansøgning til bestyrelsen for Sydbank Fonden.

Sydbank Fonden er en almennyttig fond, som har relativt brede formålsparagraffer med fokus på støtte til kulturelt og folkeligt arbejde.

Udover Sydbank Fonden administrerer Sydbank også Trelleborg Fonden, som er en selvstændig fond med uafhængig bestyrelse, der uddeler midler i bank Trelleborgs tidligere opland.

Fondene yder hvert år støtte til hundredvis af almennyttige, velgørende formål over hele landet.

Man kan søge året rundt, og vil man videre mere om de to fonde, kan man læse mere på bankens hjemmeside, sydbank.dk, hvor man også kan læse, at Sydbank Fonden i 2018 donerede 14.171.202 kr. til 555 forskellige projekter, mens Trelleborg Fonden i 2018 donerede 3.211.604 kr. til 67 forskellige projekter.
rmh

Skriv en kommentar