(Last Updated On: 20. august 2021)

De frivillige kulturfolk har sgu gjort det igen

Scenen: Stevns Teaterforening disker op med ikke mindre end 18 forestillinger i den kommende sæson, som omfatter efterår 2021 og vinter/forår i 2022.

Og som sædvanligt er der både noget for børn og voksne og dem midt imellem.

Magiske Jekyll. (Pressefoto: Søren Meisner)

Julen er reddet

Det er en liflig blandet cocktail, som forkvinden Lene Vestergård og hendes frivillige bestyrelsen har mikset sammen til det kulturhungrende stevnske folk, og her er et uddrag af det mangfoldige sæsonprogram.

Der er underholdende børneteater, komedier for voksne, musik og danseforestillinger, mere barsk og eftertænksomt drama, og midt i skiftet mellem 2021 og 2022 kommer CPH Phil og Musica Ficta med Julekoncert: Händels Messias den 15. december kl. 19:30 i Sankt Katharina Kirke, så julen er også reddet.

Generalforsamling m.m.

Det lægges ud med noget så natur-og klimaagtigt som en ”Banket for bier”, når Teatret Secret Hotel summer ind med sanseoplevelser, bidans og honningssøde smagsprøver til JoRD Festivalen i Faxe, for hverken Stevns Teaterforening eller naturen kender til kommunegrænser.

Traditionen tro afholder teaterforeningen generalforsamling med en helt særlig forestilling, og det sker den 6. september i Snurretoppen, hvor man har chancen for både at blive medlem og melde sig som frivillig, samt se Livingstones Kabinet opføre en sort-humoristisk forestilling, Canada, om et samfund med sikkerhed og frihed for alle. Og om kimen til angst for fremmedhad, flugt og krig.

Straks i oktober skiftes til et mere klassisk humoristisk spor med familieforestillingen ”Magisk Jekyll”, som bliver en eventyrlig is-sælger.

Jazz, krig og køn

Men forinden der er guf for både de store og små, så tager Parkteatret, den 15. september, os med på en jazzet køretur ”Driving Miles”, som er skrevet af selveste Wallander-forfatteren Henning Mankell.

Og mere historie lægger til kaj, når Bådteatret sætter kurs mod Erikstruphallen med ankomst den 10. november med stykket ”Scavenius”, hvis slægt er forbundet med Stevns, og som her er den navnkundige udenrigsminister under besættelsestiden i Danmark.

Den 1. december danser LBGT-problematikken ind på scenen med Holstebro Dansekompagni og Vejle Musikteater, som med begge fødder på gulvet og i luften fortæller om ”The Danish Girl” alias Lili Elbe, som var den første transkønnede kvinde i verden, der fik foretaget en kønsbekræftende operation.

Masser godt efter nytår

På den anden side af årsskiftet står True Crime-genren på programmet med Mungo Parks ”Spejlmanden” den 26. januar, om to journalisters kamp om Fake News og den sande nyhed, hvor sidstnævnte kendes af Stevnsbladets læsere.

Den 16. februar 2022 er det tid til at komme ind i ”Det Fortrolige Rum”, når Off Off Production og Teatret Svalegangen fortæller os om Frank, som er på sporet af en virkelighed, han ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig i det demokratiske Danmark.

Mere ligetil er måske operaen ”Dracula – en kisteglad grinebider” som Den Ny Opera bider (undskyld) skeer med. Det gør de den 28. marts, når selveste Figaros hold af vampyrjægere banker gravrusten af gravrøsten.

Et år forsinket, ikke på grund af indlandsisen, men coronaen, dukker ”Den Grønlandske Mand ” op med fire underholdende og musikalske skuespillere fra Teater Freeze Prod. og Grønlands Nationalteater. Den 11. maj giver de et insisterende og kærligt portræt af den moderne grønlandske mand. Hudløst og rammende teater, der med musik, dans, monologer, gråd og latter rejser ind i hans sind.

Og så er det også tid for de dygtige folk bag Stevns Teaterforening at kaste sig over planlægningen af sæsonen 2022/23.
sky

Skriv en kommentar