(Last Updated On: 19. april 2021)

Det var nogle af ’gevinsterne’, da 3.a. fra Store Heddinge Skole gik rundt i byen og indsamlede affald.

På blot en time lykkedes det eleverne at samle 21,5 kilo skrald i Store Heddinges gader. (Foto: Hanne Nielsen)

Store Heddinge: Sidste uge var der i hele landet arrangeret masser af affaldsindsamlingsevents. Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende kampagne med affaldsindsamling fik sendt adskillige skoleklasser, foreninger og borgere rundt i byer og naturområder, godt rustet med handsker, tænger og affaldsposer.

Blandt de flittige affaldsopsamlere var eleverne i 3.a på Store Heddinge Skole som på blot en time samlede ialt 21,50 kg affald ind i byen.

Heraf talte de tilsammen 351 cigaretskodder, der er 4,5 år om at blive omsat i naturen.

– Naturfredningsforeningen ville i år gerne have os til at tælle mundbind og takeawayemballage. Dem fandt vi heldigvis ikke mange af, der var 9 af hver, oplyser elevernes lærer, Hanne Nielsen.

Til gengæld fandt eleverne ting som et ødelagt vejskilt, et par gamle gummistøvler, brugte babybleer, underbukser og desuden massevis af plastikemballage.

– Eleverne syntes, at det var hyggeligt at gå og snakke sammen, mens de ryddede op i byen, og de var virkeligt ihærdige med at få alt affald med på deres vej. Folk i byen smilede, vinkede og gav »thumps up« til eleverne for deres indsats, og Heinrichs Bageri kvitterede ved at give os småkager, slutter Hanne Nielsen.
rmh

Skriv en kommentar