(Last Updated On: 25. februar 2020)

Åbent dansehus den 29. februar i Erikstruphallen

Dansestævne: Det er lykkes foreningen Stevns Folkedansere, at få lokket unge folkedansere fra hele Europa til Stevns i weekenden den 28. februar til 1. marts.

Det Europæiske Ungdomsstævne, European Youth Dance Festival finder sted på Store Heddinge Skole.

Lørdag kan alle se folkedans

Der kommer ca. 90-100 unge mennesker i aldersgruppen 13–25 år fra mange forskellige lande i Europa til folkedanserstævne på Store Heddinge Skole.

De ankommer til Store Heddinge Skole fredag aften, hvor der vil være bal. Lørdag og søndag vil der være workshops med inden- og udenlandske instruktører og spillemænd.

– Lørdag formiddag vil der være mulighed for at få et lille indblik i, hvad de forskellige grupper kan byde på, fortæller Ida Nygaard og tilføjer:

– I den forbindelse vil vi gerne invitere alle til at komme og se hvad de har at vise. Det vil foregå lørdag den 29. februar i Erikstruphallen kl. 10–11, og det koster 20 kr.

Fra Tyskland, Finland …

Der kommer grupper fra bl.a. Tyskland, Finland, Sverige og fra Danmark, som glæder sig til at vise deres særlige danse.

I det åbne danseshow om lørdagen bliver der indslag fra en tysk gruppe, to svenske grupper og to danske grupper.

– Så kom og få en god oplevelse, lyder opfordringen fra Ida Nygaard.

Besøger også en skole

Hele arrangementet starter torsdag d. 27. februar, hvor de mødes hos Tåstrup folkedanserforening, som står for dans og privat indkvartering.

Fredag skal de udenlandske grupper på besøg på en skole i Tåstrup for at vise og fortælle om deres hjemlands traditioner og kultur, og eleverne får lov at prøve dansen på egen krop.

Festivalen er blevet til i samarbejde mellem lokale ildsjæle, Folkedans Danmark, Tåstrup Folkedanserforening og Stevns Folkedansere.

Og Ida Nygaard og Stevns Folkedansere trippe på stedet, og kan næste ikke vente med at byde alle de unge mennesker velkommen til Stevns.
sky

Skriv en kommentar