(Last Updated On: 7. december 2021)

Velkommen til 2052: Destination SydkystDanmark stiller skarpt på turismens fremtid ved nytårskonference

Sydsjælland/Møn: Hvordan ser verden ud om 30 år? Har robotterne løst manglen på arbejdskraft, er kød definitivt erstattet af plantefars, eller er Møns Klint kollapset under klimaforandringerne?

Det kan være svært at spå om fremtiden. Ikke desto mindre er det netop det, Destination SydkystDanmark har i sinde at gøre til Nytårskonferencen 2022 den 26. januar på Idrætshøjskolen Bosei, hvor årets tema er ”Turistrejsen år 2052” og hvor en håndfuld af landets dygtigste eksperter tager turismedanmark med på en vild og visionær rejse ind i fremtiden.

Femern er en game-changer

– I 2029 åbner Femern-forbindelsen, og hele Sydeuropa får fri passage til Sjælland og Øerne. Det bliver en gamechanger for turismen, men er vi gearet til det? Hver 10. tysker lever vegetarisk, så de bæredygtige alternativer skal findes. Vi tager også temperaturen på klimaforandringerne og de dystre fremtidsscenarier, vi potentielt ser ind i, hvis vi som samlet turismefællesskab sidder med hænderne i skødet. Kan vi for eksempel risikere, at Møns Klint styrter i grus, eller at stigende vandstande oversvømmer Karrebæksminde?, spørger Martin HH Bender, der er direktør i Destination SydkystDanmark.

Ved Nytårskonferencen vil en række af Danmarks førende ekspertvidner inden for bl.a. klima, teknologi, infrastruktur, økonomi og folkesundhed tage deltagerne med på en rejse ind i en knap så fjern fremtid og se på de mange muligheder og udfordringer, turist- og oplevelsesbranchen kan komme til at stå over for frem mod 2052.

Fremtidsvidnernes udsagn følges op af spørgsmål fra salen og et ekspertpanel, og når dagen er omme, er missionen, at turismedanmark føler sig godt klædt på til at tackle, hvad end de næste tre årtier har at byde på.

Billetter og turismepriser

Alle med interesse i turisme er velkomne, billet kan købes på nytårskonferencen.dk, hvor også det endelige program og talere bliver annonceret i løbet af december.

Det er også på nytårskonferencen.dk, at man kan indstille kandidater til de to turismepriser ’Årets Ildsjæl’ og ’Bedste Turismeinitiativ 2021’. Stevns har to gange tidligere hevet ’Årets Ildsjæl’-prisen hjem. Det var Steen Bonke Sørensen der med sit store arbejde for Limelight vandt prisen i 2020, og i 2018 gik prisen til Tove Damholt for hendes ihærdige indsats ift. Verdensarv Stevns.
rmh

Skriv en kommentar