(Last Updated On: 7. juni 2022)

Læs en bog, mens du spiser is, læs udenfor, læs et hyggeligt sted eller læs en bog med magi. Bibliotekerne er klar med masser af læseudfordringer, når Sommerbogen 2022 skydes i gang den 10. juni.

Kommer du til Sommerbogsfest den 20. august, kan du være med til at bestemme børnebibliotekar Ziskas nye hårfarve. (Billedcollage: Stevns Bibliotekerne)

Stevns: Sommertid er læsetid og igen i år inviterer Stevns Bibliotekerne og De Danske Børnebiblioteker alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence: Sommerbogen 2022.

Konkurrencen løber i perioden 10. juni til 20. august og der er både gratis bøger på højkant og tre hovedpræmier, hvor man får lov at tømme en boghandel på 5 minutter.

– Vi vil jo rigtig gerne sætte gang til ungernes læselyst og få dem til at opdage, at bøger ikke kun er noget, man skal læse, fordi man går i skole. Bøger er jo fantastiske at fordybe sig i, og i Sommerbogskonkurrencen er der indlagt de her sjove udfordringer, så det bliver ekstra sjovt og hyggeligt at bruge lidt af sin sommerferie til at sætte sig ned med en bog, fortæller Ziska Lørup, som er børnebibliotekar på Stevns Bibliotekerne

Konkurrence, fest og blåt hår (måske)

Det er nemt at være med i Sommerbogs-konkurrencen. I løbet af sommeren skal man nemlig bare læse en masse gode bøger, løse nogle af de sjove læseudfordringer undervejs og så melde sig til konkurrencen.

Udfordringsarket kan man hente på bibliotekerne i Hårlev, Strøby Egede og Store Heddinge fra den 10. juni og alle, der afleverer et udfyldt udfordringsark på biblioteket, kan vælge en flot boggave og deltager samtidig i den store konkurrence.

På Stevns Bibliotekerne kulminerer konkurrencen den 20. august, hvor alle børn, der har deltaget i konkurrencen, bliver fejret med vandkamp, kage og saftevand på biblioteket i Store Heddinge.

Og deltager du i festen, kan du også være med i afstemningen om, hvilken farve hår børnebibliotekar Ziska skal have, når du møder hende på biblioteket fremover. Valget står mellem blå eller pink.

Læs mere om Sommerbogen 2022 på stevnsbib.dk, hvor det også er muligt at downloade udfordringsarket, så det kan udskrives hjemmefra.

Skriv en kommentar