(Last Updated On: 2. april 2020)

Virksomhederne er hårdt ramt af coronakrisen, men der er hjælp at hente hos både Stevns Erhvervsråd og Erhvervshus Sjælland.

John Brædder er formand for Erhvervshus Sjælland, hvor man i øjeblikket har travlt med at rådgive regionens virksomheder ift. situationen med corona. (Foto: Erhvervshus Sjælland)

Corona: Erhvervshus Sjælland arbejder normalt med et godt stykke over tusind virksomheder på et år. Men lige nu er inflowet af virksomheder, der har brug for sparring, eksploderet på grund af corona-krisen. Alligevel er Erhvervshuset klar til at tage flere.

– Telefonen ringede på et tidspunkt hvert fjerde minut hos nogle medarbejdere. Men det er også ok, for Erhvervshuset er til for virksomhedernes skyld og kan hjælpe gratis og uvildigt. Der kommer rigtig mange henvendelser lige nu, men forretningsudviklerne sidder klar, og kan hjælpe med viden, sparring og svar, fortæller John Brædder.

De mange henvendelser har betydet, at man i Erhvervshuset har nedsat et særligt task-force, som både kan vejlede om støttepakker, men også guide virksomheder i krise og hjælpe med sparring på finansiering og økonomi.

– Virksomhederne står i en svær situation. Erhvervshuset kan ikke løse Corona-krisen, men vi kan hjælpe på vej og give faglig sparring. Der er desuden direkte kontakt mellem Erhvervshuset og erhvervsstyrelsen, som håndterer mange af hjælpepakkerne, så tvivlsspørgsmål hurtigt kan blive afklaret, forklarer formanden for Erhvervshuset.

Både for store og små

Generelt kommer Corona-krisen til at have store konsekvenser for Erhvervslivet, og derfor arbejder Erhvervshuset også tæt sammen med mange virksomheder om den strategiske retning på den anden side af krisen.

– Vi kommer til at stå i en ny verdenssituation, når samfundet igen kommer op at køre. Den økonomi som kørte på højtryk er blevet bremset. Det kræver justeringer hos virksomhederne. Hvor ordrebøgerne bugnede for få uger siden, så er de måske tomme i dag. Der har Erhvervshuset en række erfarne erhvervsfolk, som er klar med sparring og viden om, hvordan man håndterer. Og der er noget at hente for alle virksomheder, både store og små, fortæller John Brædder.

Stevns Erhvervsråd sidder også klar

Men det ikke kun i Erhvervshuset man sidder klar til at hjælpe virksomhederne også i Stevns Erhvervsråd er man klar til at vejlede virksomhederne.

For selv om de ansatte i Stevns Erhvervsråd, ligesom så mange andre, arbejder hjemmefra, er de stadig tilgængelige.

‘Er du i tvivl om, hvordan du som virksomhed kommer bedst igennem den kommende periode? Ring eller skriv til os, hvis du har brug for sparring. Vi står som altid klar til at hjælpe dig med din virksomhed’, lyder opfordringen fra erhvervsrådets ansatte.
rmh

Skriv en kommentar