(Last Updated On: 3. april 2020)

Corona påvirker i disse uger os alle. Men dem, der er særligt udsatte for smitte og derfor i isolation eller karantæne, står med en ekstra udfordring. For hvordan kan man handle, lufte hund eller hente medicin på apoteket, når man skal blive hjemme? Det har både Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse gode bud på.

Corona: Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus.

Derfor er Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse nu gået sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

Sammen om hjælp

Røde Kors har oprettet et hjælpenetværk med flere end 16.000 frivillige, der står klar til at hjælpe mennesker, som ikke har nogen tæt på, der kan træde til med en hjælpende hånd. Kræftens Bekæmpelse har udviklet appen ’Sammenholdet’, der organiserer de hjælpende kræfter hos dem, der har brug for hjælp og som har et netværk at trække på. De to organisationer går nu sammen for at få informationen om de to tilbud bredere ud, så flere kan få hjælp.

– Der er stort behov for støtte til dem, der lige nu er isolerede. Røde Kors er klar med hjælpen, derfor er det afgørende, at vi når ud til dem, der kan have gavn af vores tilbud. Ved at gå sammen med Kræftens Bekæmpelse når vi ud til flere, end vi gør hver for sig. Der ligger en stor styrke i at stå sammen lige nu, siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.

Målrettet ældre, syge og smittede

Især ældre og personer, der i forvejen er alvorligt syge, kan have brug for en ekstra hånd, når de ikke selv kan komme uden for deres bolig. Også mennesker, der er smittet med Covid19 og derfor ikke kan komme ud, kan have brug for hjælp.

– Vi står i en ekstraordinær situation, hvor der er brug for særlig hjælp til sårbare. Det er afgørende, at vi som hjælpeorganisationer rækker hånden ud til alle, der kan have glæde af vores tilbud, så ingen står alene i denne svære tid, siger Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Skriv en kommentar