(Last Updated On: 6. april 2021)

Parterapeut og psykoterapeut Kim Matzen. (Pressefoto)

Rødvig: Ifølge parterapeut og psykoterapeut Kim Matzen steg skilsmisseprocenten i 2020 til svimlende 48 procent, hvilket gør 2020 til et højdespringerår med hensyn til antallet af par, der gik fra hinanden. Skilsmisseprocenten var ellers faldet støt siden 2016. Men så kom Corona.

– Pandemi, nedlukning af samfundet og par, der er tvunget til at være sammen i hjemmet ufrivilligt pga. hjemmearbejde, aflyste fritidsaktiviteter og social distance. Det lægger pres på de danske parforhold. Der er øget mentalt pres på i hjemmene, og flere henvender sig for at få professionel hjælp, siger Kim Matzen, der udover sin praksis på Amager i København nu åbner op for parterapi og psykoterapi på Stevns med sessioner i Rødvig hver torsdag.

– Ifølge undersøgelser og mange parterapeuters erfaringer, går kun en lille andel af par i terapi inden skilsmissen. Det er synd, for mange flere kunne måske have gavn af hjælp udefra. Vi spørger eksperter til råds om karriere, og vi bruger gerne en personlig træner til kroppen. Men den tætteste og vigtigste relation til en anden voksen, dit kærlighedsforhold, får ikke altid den samme assistance, siger han.

Man kan finde mere information om Kim Matzen og hans terapisessioner på udviklingsterapi.dk, hvor der også er listet 10 gode råd til at styre sit parforhold sikkert gennem corona.

Skriv en kommentar