(Last Updated On: 5. januar 2015)

Blot 20 unge havde tilmeldt sig ungdomsfest arrangeret af forældre i Munkegården, så festen blev aflyst

Line-Krogh-Lay-2015Line Krogh Lay har stor respekt for, at to ildsjæle ikke venter på at andre gør noget, men som tager sagen i egen hånd. Derfor stiller hun gerne op som frivillig, hvis der er nye initiativer på vej om fest for de unge. (Privatfoto).

STORE HEDDINGE: ”Jeg blev rigtig glad, da jeg læste i pressen, at der var taget initiativ til at arrangere en fest for de unge i Munkegården og trist, da jeg erfarede, at det blev aflyst på grund af for få tilmeldinger. Jeg har fuld forståelse for, at arrangørerne ikke ville tage risikoen med kun tyve tilmeldte”, siger kommunalbestyrelsesmedlem for Radikale Venstre, Line Krogh Lay, R.
Det var to forældre, Annabeth Hansen og Stina Birk Nielsen, der var initiativtagere til den alkoholfrie fest, som skulle have været afholdt fredag den 12. december.

Arrangørerne tror, at der er to ting, der er medvirkende til at de unge fravælger festen: de melder sig ikke til, uden at andre har gjort det. Og hvem skal melde sig først? – og et andet argument kan være, at de unge vælger festen fra, fordi der ikke ville blive serveret alkohol.

Gætter at der ville have kommet flere
”Det tager tid at løbe sådan noget i gang og succesen er ikke altid hjemme i hverken første, andet eller tredje huk. Mit gæt er, at flere end de 20 tilmeldte ville have dukket op til selve arrangementet, selvom de ikke lige fik meldt sig til i god tid. Derfor håber jeg da, at nogle af de involverede eller andre vil tage idéen op og samle en gruppe af de unge selv og voksne og finde ud af, hvordan der kan stables noget på benene, og hvordan man kan opnå, at de unge tager medejerskab i det”, understreger Line Krogh Lay, der har stor respekt for at de to ildsjæle, der ikke venter på at andre gør noget, men som tager sagen i egen hånd og forsøger at stable en fest på benene for de unge i kommunen.

“Annabeth Hansen og Stina Birk Nielsen har nemlig helt ret i, at der ikke er nok tilbud på det område”, konstaterer Line Krogh Lay, der er folkeskolelærer, og som i dette skoleår har en 9. klasse på en folkeskole i Køge.

Line melder sig som frivillig
Line Krogh Lay melder sig som frivillig, hvis Annabeth Hansen og Stina Birk Nielsen eller andre, stadig har mod på at arrangere en fest for de unge og mangler frivillige til at hjælpe med det praktiske eller har brug for anden form for opbakning.

”Samtidig vil jeg også opfordre de unge til at henvende sig, hvis de har tanker og idéer til at gøre Stevns en mere ungdomsvenlig kommune generelt. De er jo eksperterne”, anfører Line Krogh Lay.
cs

 

Skriv en kommentar