(Last Updated On: 6. april 2021)

Der er nu åbnet for ansøgninger til Energistyrelsens Bygningspulje

Energirenovering: Nu er det igen muligt at søge støtte til at udskifte oliefyr og naturgas med en varmepumpe fra bygningspuljen.

675 mio. kroner. Det er beløbet, som danske boligejere med grønne ambitioner kan søge støtte fra, når Bygningspuljen åbner i den første uge efter påske. En stor del af disse penge (minimum 60 procent) er øremærket til projekter, hvor man udskifter f.eks. oliefyr eller naturgas med en varmepumpe. Og der er tale om ganske høje støttebeløb. Vælger man eksempelvis at skifte til en luft/vand-varmepumpe kan man typisk få i størrelsesordenen 21-26.000 kroner i støtte, afhængigt af hvilken varmepumpe man installerer.

Men vil man som boligejer have del i Bygningspuljen, gælder det ifølge Tekniq Arbejdsgiverne om at være hurtig ved tasterne.

– Da sidste års pulje blev åbnet, gik der kun fire dage, før den var tømt. I sidste ende fik kun 5.420 ud af de godt 19.000 ansøgere del i pengene. Og selvom puljen er noget større i år, regner vi stadig med, at den risikerer at løbe hurtigt tør. Og pengene bliver altså uddelt efter ”først til mølle”-princippet, siger Troels Hartung, der er chefkonsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Der er i alt planlagt tre ansøgningsrunder til Bygningspuljen i 2021, men der er endnu ikke sat dato på, hvornår der åbnes for de to sidste ansøgningsrunder.

Staten yder tilskud, til f.eks. isolering, nye vinduer, varmepumpe og ventilation med varmegenvinding, gennem Energistyrelsens Bygningspulje. Privatpersoner kan søge puljen fra tirsdag 7. april klokken 10.00, hvis deres bolig er registreret som helårsbolig i BBR-registreret. Det er et krav, at boligen har et nyere og gyldigt energimærke, for at kunne få tilskud. Yderligere to ansøgningsrunder følger i 2021, hvor der er i alt 675 mio. kr. i puljen.

Skriv en kommentar