(Last Updated On: 24. januar 2017)

Kjeld Frederiksen, Brandkassen og Kurt Jacobsen, Snurretoppen med tegningen, der viser hvordan den store hvide flade bag dem skal farvelægges til foråret. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Efter godt ti måneder med en masse frivillig arbejdskraft og en del håndværkerbesøg, står Snurretoppen nu stort set gennemrenoveret fra top til tå.

Nu mangler kun det sidste lag maling på den udvendige facade ud mod Egestræde, som lige nu skinner hvidt i vintersolen. Til foråret skal den males rød og grå.

Arkitekt Karsten Vibild, som tidligere har farvesat andre projekter i Snurretoppen, er blevet bedt om at præsentere et forslag til den udvendige udsmykning.

For at samle hele bygningen, har Karsten Vibild valgt at genbruge farverne rød og grå, som allerede er malet på den udvendige del af bygningen i dag

– Det er en stor flade, som skal brydes. Den øverste del af muren bliver samme røde farve, som den der er på Det Røde Palæ, mens den nederste del males i samme grå farve, som hele hjørnet med indgangspartiet har i dag. Niveauerne på tegningen illustrerer gulvet inde i salen – efter fri fantasi, forklarer bestyrelsesformand for Snurretoppen, Kurt Jacobsen.

Denne sidste del af renoveringsarbejdet kan kun lade sig gøre fordi Stevns Brands Fond, i daglig tale kaldet Brandkassen, har doneret 140.000 kr. til facaderenovering. Pengene er i efteråret brugt til renovering efter angreb af murbier, påføring af udvendig efterisolering og oppudsning af facaderne – udført af murermester Kristian Sommer.

Det sidste lag maling, som først bliver påført, når frosten er ovre, finansierer Snurretoppen selv. Det kommer til at beløbe sig til cirka 20.000 kr. for silikatmaling, mens Snurretoppens frivillige vil stå for selve malerarbejdet.

Farvevalg og design er netop sendt til godkendelse i Stevns kommune, hvor Teknisk Forvaltning skal sige endeligt ok til Karsten Vibilds forslag.
rmh

Arkitekt Karsten Vibilds forslag. Farverne er rød og grå, og mønsteret følger – i fri fantasi – gulvniveauerne indenfor i biografsalen.

 

Skriv en kommentar