(Last Updated On: 23. juli 2015)

På et borgermøde den 6. august vil en arbejdsgruppe for Energilandsby Holtug præsentere deres anbefalinger til grøn omstilling af varmeforsyningen i byen. Konklusionen er, at der for langt de fleste af byens husstande vil være store besparelser at hente på det årlige varmeregnskab

Energilandsby holtug

Arbejdsgruppen under Energilandsby Holtug. Fra venstre er det Lone Clausen, Rolf Persson, Villy Petersen og Eva Bjerregaard. (Foto: Rikke Michael Hansen)

HOLTUG: Siden 2013 har Holtug været udnævnt til energilandsby i Stevns kommune. Landsbyen fik dengang bevilliget 100.000 kroner til at iværksætte initiativer til at mindske energiforbruget og/eller øge andelen af vedvarende energi. Kommunen valgte i 2014 at bevillige yderligere 100.000 til Holtug, så byen kunne fortsætte energiarbejdet i 2015 og 2016.

Siden har landsbyen arbejdet med flere forskellige tiltag for at nedbringe byens samlede CO2-udslip. Det har indtil nu været mindre projekter, såsom anskaffelse af en fælles elcykel, grøntsagsdyrkning og skift til LED-pærer – tiltag, der ikke batter voldsomt i det samlede CO2 regnskab.

Nu er en arbejdsgruppe i landsbyen bestående af Eva Bjerregaard, Lone Clausen, Villy Petersen og Rolf Persson, klar til at præsentere et mere omfattende projekt. På et borgermøde torsdag den 6. august vil de komme med forslag samt deres anbefalinger til grøn omstilling af varmeforsyningen i Holtug.
rmh

Læs mere om projektet i lørdagens udgave af Stevnsbladet.

Skriv en kommentar