(Last Updated On: 3. april 2020)

Movia tilpasser antallet af afgange med busser og tog til den aktuelle situation. Ændringerne trådte i kraft mandag 30. marts og varer indtil videre frem til 2. påskedag. På Stevns vil Østbanen følge lørdagskøreplanen, nogle busser indstilles mens andre følger feriekøreplanen.

Mange følger regeringens anvisninger og bliver hjemme. Det mærker man også i Østbanens tog, som de næste to uger kører med færre antal afgange. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Corona: Fra mandag den 30. marts og foreløbig til og med mandag den 13. april har trafikselskabet Movia skåret ned på antallet af afgange med lokaltog og busser, så den passer bedre til den aktuelle situation, hvor færre benytter sig at den offentlige transport og istedet bliver hjemme.

– I Movia har vi ligesom i tog- og metrodriften set et stort fald i antallet af kunder i forlængelse af lukning af skoler, institutioner og hjemsendelse af medarbejdere. Samtidig ser vi lidt større sygfravær hos chauffører og lokoførere end normalt. For at sikre en stabil og pålidelig drift også de kommende uger, tilpasser vi nu antallet af afgange for busser og lokaltog efter god dialog med operatørerne såvel som de sjællandske kommuner og regioner, siger kommunikationsdirektør i Movia Camilla Struckmann i en pressemeddelelse.

Overgår til timedrift

For Østbanen betyder det, at der nu kun er ét tog i timen på hele strækningen.

I retning mod Køge kører toget fra Rødvig i minuttal 00, Store Heddinge 07, Klippinge 14, Varpelev 16 med ankomst til Hårlev 21. På Hårlev Station skal der fortsat skiftes tog for at komme videre med ankomst til Køge 40.

I retning fra Køge kører toget fra Køge 08 med ankomst til Hårlev 23. Igen skal der skiftes til tog med afgang 27 til Varpelev 30, Klippinge 35, Store Heddinge 41 og ankomst til Rødvig 49.

Udover omlægning til timedrift, er de første morgen- og de sidste aftenafgange også fjernet. Normalt kører det første tog fra Rødvig kl. 4.41 – nu kører det første tog først kl. 6.00. Tilsvarende er den seneste afgang fra Køge mod Stevns nu allerede kl. 23.08, hvor den normalt er kl. 0.26.

Reduktionerne i køreplanen gælder også den modsatte vej.

Busserne påvirkes også

Trafikselskabet Movia varsler også indskrænkninger i busdriften. Det betyder, at busserne 271, 272, 273, 274, 275 og 253 ikke kører, mens bus 251, 252 og 254 kører efter ferieplan.

Ændringerne fremgår af Rejseplanen.dk og dinoffentligetransport.dk.

– I Movia synes vi, at det er meget positivt, at så mange af vores kunder vælger at følge myndighedernes opfordringer og anbefalinger. Nu tilpasser vi kørslen med busser og lokaltog til den aktuelle situation og beklager samtidig over for dem, der på den baggrund måtte opleve gener. Der er tale om et midlertidigt tiltag under særlige omstændigheder, og vi håber på kundernes forståelse i denne helt ekstraordinære situation, siger kommunikationsdirektør Camilla Struckmann i Movia.
Movia minder kunderne om, at de fortsat skal vise hensyn, holde afstand, rejse uden for myldretid, hvis muligt, ikke rejse, hvis man er syg eller formodet smittet, bruge midterdøren, betale med rejsekort, app eller sms-billet og holde sig bagved den sorte hygiejnelinje efter første sæderække i bussen af hensyn til chaufføren.

Stevns kommune protesterer

På den lukkede del af kommunalbestyrelsesmødet torsdag aften tog Steen S. Hansen (S) sagen op. Her enedes kommunalpolitikerne om, at Stevns kommune skal sende et skarpt formuleret brev, hvori man påpeger, at man ikke vil acceptere, at de første morgen- og de sidste aftenafgange forsvinder.

I brevet vil det fremgå, at der skal være normal drift om morgenen frem til klokken 09.00 og i perioden fra 15.00 til 19.00 fra Køge mod Stevns og Faxe. Det gælder såvel Østbanen som busserne 108, 109, 251, 252 og 254, der alle servicerer pendlere til og fra arbejde.

– Det er ikke rimeligt, at vores pendlere, som er afhængig af offentlig transport kan få op til en times ventetid i Køge for at komme hjem fra arbejde, siger Steen S. Hansen til DagBladet.

Alternativ: Flextrafik

Flextrafik kan være et alternativ for pendlere i Stevns Kommune. Det er en særlig ordning for buskørsel, som kører fra kl. 06.00-23.00.

Man skal selv betale for turen mellem to adresser, og huske at bestille turen på forhånd.

Man kan læse mere om flextrafik i Stevns Kommune på stevns.dk.
rmh

Skriv en kommentar