(Last Updated On: 12. juli 2021)

Læserbreve læses forskelligt. Det skal der være plads til.

Jeg læser i et tidligere indlæg, at en ansat i Stevns Kommune og lokal næstformand i Dansk Folkeparti (DF), som led i en valgkamp postulerer, at de ældre ikke får den pleje og omsorg, de har krav på. Som mangeårig ansat i hjemmeplejen og nuværende politiker reagerer jeg på dette.

Fakta er, at da det nuværende Social- og Sundhedsudvalg tiltrådte den 1. januar 2018 indledtes arbejdet med at bevare plejecenter Plushøj i Rødvig. Nu bygges et nyt plejecenter i Store Heddinge og ældreområdet er tilført yderligere 81 millioner kroner de seneste år. Et medborgerhus i Strøby Egede, et udsatteråd, afviklet tomme ældreboliger, sosu’er arbejde hver tredje weekend – jo, vi er kommet meget længere!

Udvalget er naturligvis i tæt dialog med relevante faggrupper og lytter til de gode, konstruktive forslag, de løbende kommer med. Alt andet er da planløst, så et fagligt opråb behandles selvfølgelig respektfuldt af udvalget.

Politiske opråb behandles i kommunalbestyrelsen, hvor et stort flertal i tre et halvt år – næsten uden DF, det indrømmer jeg gerne – er kommet langt med planlagte forbedringer i ældreplejen ved bl.a ovennævnte tiltag, så politisk fokus på det vigtige område, må siges at være til stede.

På landsplan ses desværre, at sygeplejersker og sosu’er søger væk fra ældreplejen. Det gælder også lokalt, men i udvalget arbejdes ansvarsbevidst på, hvordan den kedelige tendens kan ændres. Forslag til initiativer modtages gerne, også fra bl.a. Anna Hansen i ældrerådet.

Det er langt fra min stil at udskamme nogen. Opmærksomheden fra min side kommer, når der fremføres platte, politiske postulater, som intet har at gøre med fakta, faglighed og fint udvalgsarbejde – for sådan et modsætningsforhold læste jeg i læserbreve, omhandlende forhold i ældreplejen, og derfor dette svar.

Helen Sørensen
Medlem af Social- og Sundhedsudvalget
Kandidat til valget for Socialdemokratiet

Skriv en kommentar