(Last Updated On: 1. februar 2022)

Strøby Egede: torsdag den 27. januar kl. 13:40 anmeldte pårørende til en 88-årig kvinde fra Strøby Egede, at den 88-årige var blevet ringet op af en fremmed mand kl. ca. 12.

Manden havde i telefonen oplyst at være fra hendes bank, som henvendte sig, fordi der uberettiget var hævet 15.000 kr. fra hendes bankkonto. Hun skulle derfor have udskiftet sit betalingskort, som straks ville blive afhentet på hendes bopæl.

Dukkede op på bopæl

Den fremmede mand i telefonen havde pointeret, at den 88-årige den næste halve time ikke måtte ringe til nogen, da ”banken” skulle kunne komme i kontakt med hende.

Herefter dukkede en mand op og afhentede hendes betalingskort som aftalt, og efterfølgende kunne den 88-årige konstatere, at der nu uberettiget var hævet 15.000 kr. fra hendes bankkonto og ikke tidligere som oplyst af manden i telefonen.

Den falske bankmand, der afhentede betalingskortet, blev beskrevet som: mand, 25-30 år, 175-180 cm høj, almindelig af bygning, lys hudfarve, kort brunligt hår, iført mørk vindjakke og i øvrigt dansktalende.

En patrulje blevet sendt til den 88-åriges bopæl for at afhøre og lede efter tekniske spor til brug for identifikation af den falske bankmand.

Flere anmeldelser

Politiet har optaget endnu en anmeldelse om denne type af bedrageri over for især ældre personer, der bliver overtalt til at udlevere et eller flere betalingskort ud fra en opdigtet historie.

Opfordringen fra politiet lyder på at tage en snak med ældre familiemedlemmer om, hvad man kan og skal gøre, såfremt nogen uopfordret henvender sig.

Skriv en kommentar