(Last Updated On: 14. april 2020)

Politi: Midt- og Vestsjællands Politi, hvorunder også Stevns hører til, har i påsken modtaget flere henvendelser fra borgere, som har modtaget mistænkelige telefonopkald, alle med Midt- og Vestsjællands Politis telefonnummer: 4635 1448 på displayet.

En 66-årig mand fra Rønne fik en mand i røret, som sagde, at han arbejdede med databedrageri hos Midt- og Vestsjællands Politi. Den 66-årige blev mistænksom og afbrød opkaldet for istedet at kontakte politiet, som kunne oplyse, at opkaldet ikke kom fra dem.

Samme aften anmeldte en 72-årig kvinde fra Frøstrup ved Thisted, at hun kort forinden havde fået et lignende opkald, hvor der stod tlf. 4635 1448 på telefonen. I røret var en mand, som oplyste at han arbejdede med økonomisk kriminalitet hos ”Holbæk Politi”. Den 72-årige fattede mistanke til manden i røret og lagde på. Hun ringede til politiets servicecenter, som kunne se, at kvinden ikke var registreret med nogen sager i politiet systemer, og at der derfor var tale om svindel.

Også en 62-årig mand fra Stege havde fået et opkald fra samme nummer. Han kontaktede også politiets servicecenter, da han fandt opkaldet mistænkeligt.

Spoofing

Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker nu sagen om de falske politihenvendelser for at forsøge at finde frem til personen, der ringede.

At telefonnummeret til Midt- og Vestsjællands Politi kom frem på displayet, er muligt, idet gerningsmanden har gjort brug af en tjeneste, hvor han selv vælger hvilket telefonnummer, som skal vises på den telefon, som modtager opkaldet.

Det kaldes for et spoofing-opkald og anvendes af personer, som vil narre borgerne via telefonopkald, hvor de udgiver sig for at være fra myndigheder, banker eller andre virksomheder. Derfor skal man som borger være skeptisk – også overfor kendte telefonnumre.

Ros for mistænksomhed

Politiet roser borgerne for at udvise skepsis og afbryde opkaldet, som de fandt mistænkeligt og efterfølgende anmelde sagen.

Midt- og Vestsjællands Politi har ikke modtaget oplysninger om, at nogen borgere skulle være blevet franarret personfølsomme oplysninger i forbindelse med opkald fra dette telefonnummer.

Skriv en kommentar