(Last Updated On: 8. juli 2014)

StevnsBrandvaesen1En familie på fire: mor, far og to børn på henholdsvis 7 og 12 år, mistede orienteringen efter en tur til Stevns Klint

STEVNS KLINT: Lørdag den 5. juli kl. 15.52 slog familien alarm: De var gået ned under klinten ved Kirken i Højerup og mod nord mod Køge.

”De var helt udmattede og kunne ikke finde et sted at komme op nede fra klinten”, fortæller Klaus Stevns Madsen, indsatsleder hos Stevns Brandvæsen.

Indsatslederen havde kontakt til dem via mobiltelefon.

”De ville godt hentes ind. Jeg kørte derfor til Stevns Fyr for at se, om jeg kunne se noget, men jeg kan ikke se dem. Jeg snakkede med dem, om hvad de kunne se. De kan ikke se fyret, men oplyser, at de kan se pieren meget længere fremme, siger Klaus Stevns Madsen, indsatsleder hos Stevns Brandvæsen.

Det viser sig, at familien er under Stevns Fyr. Klaus Stevns Madsen ved, at der er langt til det næste sted, hvor den udmattede familie kan komme op fra klinten.

”Jeg mødtes dernæst med brandmændene på stationen i Store Heddinge og satte dem ind i situationen, og ”Elverpigen” (Brandvæsnets båd. red.) blev sat i vandet fra Rødvig for at hente familien, forklarer indsatslederen.

Redningsmandskabet finder familien og fragter dem til Rødvig. Ved ankomst får familien noget væske, og moderen får renset et sår, da hun har skåret sig på en sten på turen.

Herefter kørte redningsberedskabet familien til Højeruplund, hvor deres bil holdt parkeret.

cs

Skriv en kommentar