(Last Updated On: 25. februar 2021)

Mølbak VVS & Gasteknik følger med tiden og kundernes skiftende behov

Af Henrik Førby Jensen

Sønnerne Anders og Thomas sammen med Carsten Mølbak foran en af de røde, letgenkendelige firmabiler, som ofte ses kørende på de stevnske landeveje. (Foto: Henrik Førby Jensen)

Jubilæum: Det er historien om et familiefirma, der har formået at tilpasse sig skiftende tider med nye kundebehov og et marked i konstant udvikling, som kan fortælles om Mølbak VVS & Gasteknik; et firma som Carsten Mølbak og hans hustru Inga for 50 år siden etablerede i deres privatbolig i Lille Skensved lidt nord for Køge.
I dag er hjemmekontoret udskiftet med domicil på Hjørnegårdsvej 3. Medarbejderstaben tæller i jubilæumsåret 50 ansatte og intet mindre end 30 af de velkendte røde servicebiler kører dagligt rundt på landevejene, også her i Stevns.
Carsten Mølbak er oprindeligt uddannet smed og arbejdede i 1970 med service og af oliefyr i København. Han fandt ud af, at den service ikke var særligt udbredt på landet, og det blev udgangspunktet for hans eget firma, som så dagens lys den 3. marts 1971.
– Der var et marked og et behov, konstaterer han i dag.
Ægteparret etablerede firmaet – og Carsten Mølbak læste samtidig til gas- og vandmester. Snart begyndte de at tage mindre VVS-opgaver og da et Gulf oliedepot blev ledigt i Viby i begyndelsen af 1980erne, slog Carsten Mølbak til og op gennem firserne fyldte Mølbak fire tankbiler kundernes oliefyr i lokalområdet.
Sidst i 1980’erne kom naturgassen og Gulf blev opkøbt af Q8 – og dermed også Mølbaks oliedepot.

Generationsskifte

I dag fylder gassen mest – oliefyr er godt og grundigt på retur, mens flere og flere får varmepumper installeret. VVS-entrepriserne er større end i den spæde start og for fire år siden gennemførte Mølbak VVS & Gasteknik et generationsskifte. Carsten og Inga Mølbak er fortsat aktivt deltagende i virksomheden, men har overdraget den øverste ledelse til sønnen, Anders Mølbak:
– Mine sønner har lovet mig at sige til, hvis jeg går i vejen – og hvorfor ikke gå på arbejde, så længe man synes, det er sjovt, siger Carsten Mølbak.
Hemmeligheden bag virksomhedens succes er ikke særlig kompliceret – det handler om klassiske dyder og et godt forhold til de lokale kunder:
– De betyder jo alt for os. Vi holder vores aftaler og passer kunderne. Og vi kommer til tiden – det er det allervigtigste. Og så sørger vi for, at der er et godt miljø for vores medarbejdere. Vi værdsætter deres arbejdsindsats, fastslår Carsten Mølbak.
På grund af coronasituationen bliver det ikke til en stor fejring af jubilæet, konstaterer Carsten Mølbak.
– Vi har aftalt med medarbejderne, at vi holder noget sammen på et senere tidspunkt, siger han.

Skriv en kommentar