(Last Updated On: 5. december 2019)

Fra venstre Lars Thorup Jeppesen, Britt Kjær og Søren Hall, med Rolf Persson bagest, som trutter i hornet for at gøre opmærksom på foråret 2020’s koncerter i Spilledåsen.
(Foto: Klaus Slavensky)

Underholdning: Kulturforeningen Spilledåsen er ved at tage afsked med sit 25 års jubilæumsår, og det har været præget af stor publikumsopbakning.

Derfor er de klar med et nyt forrygende forårsprogram.

Musikalske godter

Forårssæsonen 2019 gik forrygende med fire udsolgte musikarrangementer ud af fem.

Efterårssæsonen slutter med det klassiske julejazz-arrangement, hvor et underholdende bigband byder på musikalske knas og godter.

– Vi har haft to udsolgte koncerter og pænt besøg på to andre, og mon ikke der også bliver fulde huse til julejazzen, siger næstformand Rolf Persson i forbindelse med præsentationen af forårsprogrammet 2020.

Oplagt julegaveidé

Budgettet ser også fornuftigt ud, fortæller repræsentanter fra Spilledåsen, og henviser til, at de har fået 129.505 kr. i støtte fra Stevns Kommune, og 42.600 kr. fra Kulturstyrelsen.

– Jeg formoder, at vi går ud af året med et plus, lyder det optimistisk fra Rolf Persson.

Spilledåsen har desuden samarbejdet med Stevns Musikskole, som stiller op med et mini bigband kl. 19, som ekstra bonus, når Spilledåsen afholder jazzkoncert den 10. december.

Det professionelle program for foråret 2020 er tidligt færdigt, fordi mange gerne vil kunne købe billetter som mandel- eller julegave.

– Det er en god idé, som vi naturligvis støtter, og derfor kan der købes billetter til forårets koncerter allerede fra den 3. december, lyder de lokkende toner fra næstformanden.

Cirka 50 musikere

Det er også et imponerende musikprogram der venter, og der er hele seks koncerter at vælge mellem, eller gå til, og med ialt ca. 50 musikere på scenen.

Der lægges ud med prisvinderne som årets bedste live blues band “Grarup All Stars” tirsdag den 28. januar kl. 20 i Snurretoppen i Algade 32 i Store Heddinge. Blandt musikerne finder man folk, som spiller sammen med bl.a. Gnags, Poul Krebs og Johnny Madsen.

I februar er der pause, men til gengæld er der to koncerttilbud i marts måned. Lørdag den 7. marts har Spilledåsens bestyrelse evne at forene en af Danmarks dygtigste saxofonister med det festlige Kansas City Stompers, og tirsdag den 17., marts kommer TipToe BigBand fra Odense for at spille filmmusik fra Bond-film og Taratino, så det bliver nok en “blodig” affære med bl.a. Bobo Morena bag mikrofonen.

To gange Rasmus

Mandag den 27. april skal Benny Andersen hyldes. Og det sker med et særligt sammensat band, hvor bl.a. Rasmus Dissing medvirker, og skal synge nogle af de snage, som far Poul har gjort folkekære.

En anden Rasmus, grønlandske Lyberth, stiller op med sit band tirsdag den 12. maj, og så slutter foråret med et sandt festfyrværkeri, når det verdenskendte blues-legenden, Walter Trout, skruer op for forstærkeren og giver smagsprøver på hans lange karriere, hvor han spillede sammen med ikoner som John Lee Hooker og John Mayall.

Spilledåsens succes i jubilæumsåret har også betydet nye medlemmer, men der er plads til flere end de over 200 som har tegnet medlemskab, og som derfor får rabat på koncertbilletterne.

„Lønnen” er glæde

Mange af de navne som optræder til foråret har været på Stevns før, og betegnes som solide musikere.

– Det kunstneriske niveau i 2019 levede op til vores forventninger, og kunstnerne er glade for at komme her. Mange giver udtryk for, at det er bedre at spille hos os end fx i København, siger Rolf Persson, der bakkes op af de andre frivillige bestyrelsesmedlemmer, som istemmer: Den glæde, det giver, er vores løn.

sky

 

Skriv en kommentar