(Last Updated On: 20. marts 2020)

Live undervisning fra dyrenes verden, højtlæsning, film om Danmarkshistorien, videoer med indlæring og digitale undervisningsforløb.

Randers Regnskov er i øjeblikket lukket for besøgende, foreløbig frem til den 27. marts. Siden mandag har deres Skoletjeneste hver morgen kl. 9 tilbudt liveundervisning til de mange skolebørn, der i øjeblikket får hjemmeundervisning. (Pressefoto: Randers Regnskov)
Corona-virus: Mandag blev landets institutioner, skoler og uddannelsessteder lukket ned. Børn og unge, og i vid udstrækning også deres forældre, fik besked på at blive hjemme i 14 dage.

Det er dog ikke ensbetydende med, at skoleundervisningen nu er sat på hold. I stedet skal børnene lave opgaver og andet skolearbejde hjemmefra. Lærerne har udarbejdet ugeplaner og er i løbet af dagen i dialog med eleverne via aula, intranet og mails.

Læs også: At gå i skole derhjemme

For mange er det uvant med hjemmeskole, og har man som forælder hjemmearbejde at passe ved siden af, kan det godt blive en udfordring at få det til at fungere for alle.

Her er fem digitale idéer til at supplere hjemmeundervisningen med:

Biologi: Live-undervisning fra Randers Regnskov Skoletjeneste, som siden mandag hver morgen har givet en halv times undervisning i forskellige emner. Ind til videre har emnerne omhandlet blandt andet ører, tænder og sex. Undervisningen foregår live på deres facebookside, hvor man kan se eller gense de tidligere lektioner. Noget tilsvarende har de taget op i Zoologisk Have i København, som nu er lukket for publikum. Siden torsdag har ZOOs skoletjeneste i stedet givet live-undervisning hver formiddag klokken 10.00 på deres facebook-side. Undervisningen er primært henvendt til 0.-3. klasse, og handler blandt andet om dyrenes sanser, dyrenes kommunikation, om kødædere, planteædere og altædere. Om eftermiddagen klokken 14.00 kan man komme med på en virtuel live-tur rundt i Haven og besøge et dyr, som Zoo-eleverne hjemme i stuerne selv ønsker.

Højtlæsning: Teater Magistraten åbnede mandag i sidste uge et online teater som live stream på facebook. En række af de komikere, der optræder på Magistraten, læser hver dag kl. 12.30 deres ynglingsbørnebog op live. Her kommer nyfortolkninger, gode historier på nye måder eller noget helt tredje. ’Vi bliver ved så længe landet er lukket ned’, lover teatret.

Videoer og quizzer: DR har gratis undervisningsmaterialer, som er rige på videoer, quizzer og andre spændende ting at klikke på. Undervisningsmaterialerne ligger på DR’s platform ’DR Skole’. Her er materialer til både dagtilbud, indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen, som er udviklet i samarbejde med dygtige pædagoger og lærere.

Undervisningsportaler: Såvel Clios som Gyldendals undervisningsportal er i disse særlige tider gratis og i sidste uge kom også undervisningsforlaget Alinea på banen med gratis virtuel liveundervisning på sofaskolen.dk i dansk og matematik til alle elever i grundskolen. Blot for at nævne nogle af de mange portaler, hvor man kan finde undervisningsmateriale.

Kunst og historie: Nationalmuseet har lagt undervisningsmateriale op på deres hjemmeside natmus.dk, hvor man kan finde små hæfter med opgaver om vikinger, oldtiden, gode manerer, vikinger, overtro osv. Nogle af emnerne har også filmklip, f.eks. Historien om Danmark, som man kan tilgå med unilogin. Og så er der kunstmuseet Louisianas tv-kanal med knap 750 videoer fra Louisiana Channel.

Skriv en kommentar