(Last Updated On: 30. maj 2014)

Fernisering-Friskole-1

 

 

 

 

 

 

 
RØDVIG: Et netop afsluttet kunstprojekt på Stevns Friskole har resulteret i en ny udsmykning af udskolingsbygningen ”Bifrost”. Det flotte resultat blev vist frem ved en fernisering tirsdag eftermiddag.   I alt er der kommet 48 plader op på bygningen. De har form efter sten, som eleverne har fundet på stranden, og efter udskæring er pladerne blevet slebet og malet i en udvalgt farvepalet. Herefter er de udvalgte motiver, mønstre og spor fra skolens fælles tegneuge med kunstneren Sara Skaaning blev overført til pladerne.

Alle elever på friskolen – fra børnehaveklassen til 9. klasse – har bidraget til det nye kunstværk. Det gælder også Frida og Sarin fra 2.y., der begge har hentet inspiration i blomsterverden. De synes begge, at det har været helt vildt sjovt at være med, og de har lært en masse om at tegne.
Det har da også været et af formålene med projektet, der har fået 23.000 kroner i støtte fra Statens Kunstfond. Som friskolens leder Pia Fürst forklarer:
”Eleverne har fået mulighed for, og hjælp til, at gå på opdagelse i forskellige tilgange og teknikker, som de kan bringe ind, og udvikle på, i deres eget univers”.
Hun håber, at man vil kunne nyde kunstværket i mange år fremover:
”Måske så længe, at I, når I er gået ud af skolen, har fået kæreste og måske børn, stolt kan fortælle om dengang I var med til at udsmykke ”grisestalden” – som jeg har kaldt bygningen – på Stevns Friskole”, sluttede skolelederen sin tale ved ferniseringen.
rmh

Skriv en kommentar