(Last Updated On: 4. april 2022)

– og indvielse af ’Fællesrummet’. Indskoling og SFO på Hotherskolen har fået bedre indeklima med nyt tag og ny ventilation. Det blev behørigt fejret med taler, pølser, is og sodavand.

Af Rikke Michael Hansen

Hårlev: Tirsdag i sidst uge var skoledagen for eleverne i indskolingen på Hotherskolen væsentligt mere festlig end den plejer. Indskolingen omfatter 0. til og med 3. klasse, hvilket på Hotherskolen tæller i alt godt 150 børn.

For at markere deres nyrenoverede lokaler med både nyt tag og lofter, nymalede vægge, nye gulve og nyt ventilationssystem i hele bygningen – som også huser skolens SFO 1 kaldet Krudthuset – samt den udvidede og nu altid tørre mellemgang med plads til overtøj og gummistøvler, var der fra kl. 11 og frem til skoledagens afslutning lagt et festligt program for alle indskolingseleverne og deres lærere.

Bedre lys, lyd og luft

Alle eleverne fra indskolingen har siden august sidste år og frem til december været indkvarteret i pavilloner i skolegården ud mod Faxevej, mens SFO’en har holdt til i Festsalen.

Alt i mens er indskolingshuset blev bygget og renoveret, og med lidt forsinkelse stod klasseværelserne klar til indflytning lige inden jul, mens SFO’en måtte vente med at flytte ’hjem’ til umiddelbart efter vinterferien i år.

– Tidsplanen har været skredet med godt en måned, og det har været en sej tid, både for børnene og for lærerne, som har skulle pakke ned og pakke ud af to omgange. Det har krævet meget, men de har klaret det flot. Men de har savnet fællesskabet, fortæller indskolingsleder, Irene Borre.

Alle strabadserne har dog været ventetiden værd. Både lærere og elever oplever flere forbedringer i hverdagen, for dels er lokalerne blevet mere lyse og flere af ovenlysvinduerne har fået solfilter, de nye lofter sikrer en bedre akustik, der er også kommet mere plads og så er det blevet nemmere at holde rent, fortæller Irene Borre.

Og Aja fra 3. klasse er enig:

– Det er blevet rigtig godt at komme i skole. Før fik jeg nogle gange ondt i hovedet, nu har jeg ikke hovedpine mere. Jeg tror, det skyldes, at luften og lyden er blevet bedre, forklarer Aja, som netop har takket sin skoleleder for en rigtig god dag.

Pølser, is og sodavand til alle

(Foto: Irene Borre)

Og der er ingen tvivl om, at dagen var både god og festlig. Der blev holdt taler, trakteret med pølser ved en rigtig pølsevogn, serveret sodavand og uddelt is og desuden kunne eleverne besøge hinandens klasseværelser og SFO’en, lege med hinanden og bare være sammen.

Dagens festligheder sluttede med samling i aulaen, hvor aulaens nye navn blev afsløret af skoleleder Rene Tuekær. Han fik alle børnene til at hjælpe sig med nedtælling fra 5, og så blev klædet løftet og det nye navn stod skrevet på et stort skilt på væggen: ’Fællesrummet’. Det er børnene, som er kommet med forskellige navneforslag til, hvad deres aula skulle hedde, og så har de voksne i indskolingen stemt på de forskellige forslag.

Skoleleder Rene Tuekær afslørede skiltet med det nye navn. (Foto: Rikke Michael Hansen)

På skiltet med det nye navn, som er skrevet i store røde bogstaver, er desuden en tegning af en dreng og pige, som går hånd i hånd, med skoletasker på ryggen.

– Med både en dreng og en pige, så er alt jo som det skal være, konstaterede Rene Tuekær, hvilket afstedkom en inkluderende bemærkning fra en af indskolingseleverne:

– Der mangler en transkønnet!

Den kommentar fik smilene frem hos flere af de voksne.

Fællessang i ’Fællesrummet’

Fællesrummet bruges til leg og dans, filmfremvisninger og oplæg og hver fredag morgen samles alle til morgensang. Selvom det ikke var fredag, var sidste punkt på festprogrammet, at alle skulle synge Hothersangen.

Og alle elever sang højlydt med, især på omkvædet:

På Hother der lærer vi ABC
men også at store vasker med sne
kysseleg i gården med en dreng
en lærer der er så streng

Vi nyder vor dag her på skolens gang
og fylder nu Hother op med vor sang
sammenhold trods alder det gi’r fest
Hotherliv er nu bedst

Sangen er godt seks år gammel og er skrevet af lærerne Niels Werner og Pia Jensen samt eleverne fra 9. årgang.

Åbent Hus for forældre til august

Nu mangler kun udendørsarealerne at blive helt færdige. Efter en brainstorm med ønsker for området og i samarbejde med Stevns Kommune vil der den kommende tid blive beplantet og indrettet forskellige lege- og læringsområder, oplyser Irene Borre.

Udearealerne ved det renoverede indskolingshus skal nu etableres med grønt og legemuligheder. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Til august, når alle har været på en velfortjent sommerferie, vil alle forældre til indskolingseleverne blive inviteret til Åbent Hus, så de også får mulighed for at inspicere de mange gode forbedringer.

Indtil da glæder både børn og voksne sig over, at de nu endelig har fået deres hverdag tilbage og at lokalerne er sat så fint i stand.

Skriv en kommentar