(Last Updated On: 16. august 2022)

Se billederne fra de fire koncerter lørdag aften på Rødvig Havn. (Fotos: Erik Nielsen)

Af Erik Nielsen

Rødvig: Tonerne strømmede i en lind strøm ud fra lydanlægget fra klokken 18.30 og til lidt efter klokken 23, hvor den musikalske fest sluttede og øl- samt madboder forsøgte at byde sig til hos det fest- og højstemte publikum, der netop havde været vidne til fire fantastiske koncerter med meget forskelligartet musik.

I samarbejde med Scandinavian Cello School og Sys Bjerre arrangerede Limelight Boardsport Club et program med økonomisk hjælp fra flere sponsorer – deriblandt Stevns Kommune.

Det hele udspandt sig i området ud for Limelights klubhus på den bagerste del af fiskerihavnen lige ud imod stranden.

De mange hundrede fremmødte hyggede sig både på havne- og strandområdet, hvorfra det også var muligt at høre og nyde musikken.

Et tegn fra oven

Det var elegant og ubesværet musik krydret med røverhistorier, da Dissing og Las indtog scenen. Og set i lyset af, at Rasmus og Jonas Dissing for få uger siden stedte deres far til hvile, så fik gengivelsen af Benny Andersens: Svantes Svanesang, en helt anden kontekst.

“….mor jer nu godt, når jeg er borte. Jeg ønsker jer sange og kærlighed,” lød det i sang og musik fra scenen.

Dermed lever både Benny Andersens og Povl Dissings sangunivers videre. Lørdag var det lige som om sangen fik en helt ny betydning, mens solnedgangen på himlen bag Dissing-brødrene og Las Nissen ligesom gav et smukt tegn fra oven senere på aftenen.

Arrangøren Sys

Sys Bjerre, der har forført danskerne i årevis med sin poetiske, ærlige sange og smukke stemme, var ud over at stå på scenen her, der og alle vegne som medarrangør og drivkraft i koncertaftenen sammen med Scandinavian Cello School og Limeligt Boardsport Club.

– Som arrangør er jeg også sikkerhedsansvarlig. Men hvad ved jeg om el. Ingenting, så er det godt, at Joost El bakker arrangementet op og har stået for alt el-arbejdet. Og i dag har jeg så også lært, hvad 32 ampere betyder, lød det fra scenen fra Sys Bjerre, inden hun selv gik på og underholdt de fremmødte med sange fra sit univers.

Publikum fik lidt af hvert. Lidt ny, lidt gammelt. Ja, og så fik de også en snært af “hævnporno”, da Sys Bjerre leverede sit monsterhit: Helene.

Ingen tvivl om, at hun har fundet frem til en anden måde at leve livet på ved at tage springet 100 procent og flytte tilbage til Stevns, efter et mislykket forsøg på at holde sammen på et kollektiv på en gård ved Renge.

Nu er hun flyttet til Lund og omegn, hvor også Scandianavian Cello School har slået sig ned. Og den symbiose som de to musikalske drivkræfter giver hinanden bliver spændende at følge over de kommende år.

Højskolesangbogen

At Sys Bjerre også har leveret en sang til højskolesangbogen, var nok nyt for de fleste. Åbent hjerte blev sammen med en række andre nye salmer skrevet til en koncert under Aarhus Festuge i 2016, hvor Sys Bjerre fik tildelt en såkaldt sangskriverstafet.

Kravet var at skrive sange med en samarbejdspartner, hun ikke havde arbejdet med før, og Bjerres valg faldt på sangskriveren og pianisten Christian Connie.

– Det er noget af det, jeg er allermest stolt af, at jeg er blevet optaget i højskolesangbogen, sagde sangeren og sangskriveren fra Stevns, inden hun leverede det smukke bidrag til den danske sangskat og sangbogen, som indeholder mange af dem.

Helene Blum og Harald Haugaard Band fra Faaborg afrundede fire festlige koncerter på havnen i Rødvig lørdag aften – sammen med LGT Young Solists, der også havde indledt aftenen med stryge-instrumenter.

Steen Bonke Sørensen fra Limelight Boardsport Club og Sys Bjerre afsluttede aftenen i fællesskab fra scenen ved at takke alle for at være mødt frem, og som Sys Bjerre proklamerede:
– Det bliver bestemt ikke sidste gang, at jeg er med til at arrangere noget som det her!

Skriv en kommentar