(Last Updated On: 20. oktober 2016)

2016-08-31-19-51-42-webStrøby Egede: På en vindstille sensommeraften i Strøby Egede søsatte Bådklubben Ege sine to nye FEVA-joller.

Indkøbet af jollerne er blevet til i tæt samarbejde med samarbejdspartnere og lokale erhvervsdrivende, som har doneret penge til, at bådklubben fortsat kan udvikle sit ungdomsprogram.

Vind i sejlene på første tur
Bådklubben Ege i Strøby Egede har i mange år været en lokal institution, hvor alle med hang til havet kan mødes og dyrke forskellige vandsportsgrene. Optimistjollerne har altid været trækplaster for de unge sejlere i alderen ca. 9-13 år, og med FEVA-jollerne kan de større børn fra ca. 13 år og opefter nu også sejle i bådklubben.

Det var de to unge, men meget erfarne sejlere Anders Hvid og Jacob Lynegaard, der fik æren af at tage den første tur i den ene af de to nye FEVA-joller.

Vejret var helt roligt, så det var en blikstille Køge Bugt badet, i solnedgangens orange lys, der dannede rammen om jomfrurejsen. Alligevel lykkedes det de to unge sejlere at få lidt vind i sejlene og deres melding var klar: FEVA-jollen sejler rigtig godt.

Brexit gav billigere joller
Det er nyt for Bådklubben Ege, at man så målrettet er gået efter at hente opbakning fra de lokale erhvervsdrivende til udvikling af klubben, men ifølge Søren Møller, som er ansvarlig for sponsoraterne, har det været nødvendigt, hvis klubbens udstyr skulle fornyes.

– Som så mange andre klubber er vi først og fremmest drevet af frivillige kræfter. Så når vi ønsker at udvikle vores program og indkøbe nyt udstyr, er vi aldeles afhængige af opbakning fra samarbejdspartnere og det lokale erhvervsliv.

– Vi er meget taknemmelige for de fine sponsorater, vi har fået, og det er endda lykkedes os at være i stand til at købe jollerne hjem tidligere, end vi turde håbe på, fortæller Søren Møller.

Det er ham, der har forestået indkøbet af jollerne, som de har fået til en rigtig god pris, fordi Søren Møller tog direkte kontakt til værftet i England, som fremstiller FEVA-jollerne.

Jollerne, som nu står i Bådklubben på Kystvejen, har været brugt i én uge til en kapsejlads i England, hvilket udløste en lille rabat. Og derudover blev handlen foretaget i engelske pund, som er faldet efter Brexit, hvorfor jollerne endte med at blive endnu billigere.

Stor søgning på holdene
Bådklubben Eges hold har alle været stort set fyldt i år, fortæller Søren Møller, som anbefaler, at man bliver skrevet op, hvis man ønsker at starte på et hold i næste sæson.

Der trænes i de forskellige joller hver onsdag aften fra kl. 18-21, hvor man øver alle de ting, man skal kunne håndtere, når man opholder sig på havet. Og så er der en masse leg, fordi det vigtigste grundlag for en god sejler er at være tryg ved at opholde sig i og på vandet.

Se filmen af FEVA-jollens første sejltur på Bådklubben Eges facebookside.

(Privatfoto)

Skriv en kommentar