(Last Updated On: 9. august 2022)

Efter kirkens 7½-års lange nedlukning glædede jeg mig til igen at kunne besøge Strøby Kirke. I mere end 150 år er mine familiemedlemmer blevet døbt, konfirmeret og begravet i og fra kirken, så selv om jeg nu bor i Køge, føler jeg stadig en tæt tilknytning til Strøby Kirke.

Da jeg trådte ind i kirkerummet sidste søndag, fik jeg simpelt hen et chok. Alle bænkeraderne var blevet erstattet af rækker af sorte plasticstole, og gulvet var én stor ensartet flisebelagt flade, der mindede om gulvet i en banegårdsbygning. Jeg satte mig på en af stolene for at komme mig over chokket, men kunne slet ikke holde ud at være i rummet og måtte gå, inden gudstjenesten begyndte.

Det er mig en gåde, at nogen kan have så lidt respekt for vores kulturelle arv, at de i den grad kan ødelægge en middelalderlig folkekirke. Det er en skændsel, og de ansvarlige burde skamme sig!

Lene Saltoft
Friggsvej 14
Køge

Skriv en kommentar