(Last Updated On: 27. marts 2018)

Forude venter påskeferien med tid til familiehygge, afslapning, hjemlige projekter – og måske en tur i biografen

Store Heddinge: Snurretoppen i Algade i Store Heddinge får henover Påsken flere nye film på plakaten.

Der er noget for enhver smag og for forskellige aldre: Science Fiction med sære væsener og Koldkrigstema, eventyrlig ferietid i en autocamper, kontraster og dramaer fra Solskinskysten i Florida og pigen i tændstikæsken, Cirkeline, som nu har fået følge af bl.a. et næsehorn.

Nedenfor er de fire filmomtaler – og desuden er datoerne for, hvornår de vises i Snurretoppen, angivet.

The Shape of Water

Filmen ‘The Shape of Water’ er et overnaturligt eventyr, der foregår op til Den Kolde Krig i USA i 1962.
Vi befinder os på et tophemmeligt regeringsanlæg, hvor den stumme Elisa er rengøringsassistent. Ved et tilfælde opdager hun, at et væsen, der bedst kan beskrives som en krydsning mellem et menneske og en fisk, holdes fanget i et forsøgslaboratorium.
Mødet mellem undervandsvæsnet og den ensomme kvinde udvikler sig i en overraskende retning, og snart tager Elisa drastiske midler i brug for at befri den tilfangetagne.
‘The Shape of Water’ er ligesom sin fiskepersonage en krydsning mellem flere genrer, hvor eventyret, monsterfilmen og underdog-historien er de mest fremtrædende. Instruktøren er mexicanske Guillermo del Toro, der har dedikeret karrieren til sære væsner, og som slog igennem med det mørke eventyr Pans labyrint.
Dramaet modtog Oscars for Bedste film, Bedste instruktion, Bedste musik og Bedste kulisser, mens danske Dan Laustsen var nomineret i kategorien Bedste fotografering.

Filmen vises den 29. marts samt 5., 13. og 22. april.

The Florida Project

Dramaet ‘The Florida Project’ skildrer Solskinsstatens skyggeside, hvor flagskibet Disneyland står i skingrende kontrast til det fattige liv, som leves på motorvejsmotellerne i den hjemløse bydel.
Men tilværelsen på det farverige motel, The Magic Castle, er ikke uden eventyr, for den 6-årige Moonee gør hver dag til en fest med ballade og narrestreger sammen med områdets andre børn i sin sommerferie.
Den unge, rebelske mor Halley prøver desperat at forsørge datteren, mens den lune motelpasser Bobby er den strikse skytsengel for de udsatte beboere henover.
‘The Florida Project’ er en hjertevarm og -skærende fortælling, der skildrer barnets oplevelse af tilværelsen med en evig sprudlende nysgerrighed, der selv under de hårdeste kår, kan finde magien i alt.
Instruktør Sean Baker, der brød igennem med Tangerine, hjælper den fortryllende stemning godt på vej med en spraglet visuel side, der sætter farver på karakterernes grå hverdag.
Willem Dafore blev nomineret til både en Golden Globe- og en Oscar for sin præstation som Bobby, mens Brooklyn Prince leverer en gribende børnepræstation.

Filmen vises den 30. marts samt 12., 13. og 19. april.

Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn

Familiefilmen ‘Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn’ handler om den tændstiksæske-store pige med det karismatiske sorte hår og hendes sjove musevenner.
Cirkeline får en ny hjerteveninde med prinsessenykker ved navn Coco. Samtidig møder Musen Ingolf et næsehorn, der er træt af at være den lille.
Sammen tager de små venner på en rejse, der lærer dem, at det ikke altid er lykken at være den, der bestemmer, og at selv et lillebitte næsehorn kan vise sig at være en meget stor helt.
Animationsfilmen ‘Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn’ er instrueret af selveste Jannik Hastrup, der i sin tid skabte Cirkeline-karakteren og tidligere har stået bag film som Cirkeline og verdens mindste superhelt og Cykelmyggen og Dansemyggen.

Filmen vises den 31. marts samt 8., 14. og 28. april.

Vores livs ferie

Komedie-dramaet ‘Vores livs ferie’ handler om John og Ella Robina, som har været sammen i 50 år.
Parret har haft et langt og lykkeligt ægteskab. Tiden har sat sine spor og de har derfor besluttet at tage på et eventyr.
Sammen tager de på roadtrip i deres gamle autocamper, mens deres to voksne børn derhjemme er ved at gå fra forstanden af bekymring. På deres rejse oplever Ella og John lidt af hvert, mens de genoplever fortiden og får det bedste ud af nutiden.
Filmen er baseret på romanen The Leisure Seeker af Michael Zadoorian, og den italienske instruktør står bl.a. bag komedie-dramaet Like Crazy. Handlingen om, hvordan man skal følge sine sidste drømme inden afslutningen, leder tankerne hen på komedien Nu eller aldrig.
‘Vores livs ferie’ har to af Hollywoods mest anerkendte skuespillere på rollelisten. Helen Mirren, der fik en Oscar for sin præstation i The Queen og Donald Sutherland der i 2018 modtog en Æres-Oscar sin lange karriere med film.

Filmen vises den 1., 7., 12., 15. og 20. april.

 

(Pressefotos)

Skriv en kommentar