(Last Updated On: 7. oktober 2019)

Finn Thorshøj har de sidste 30 år boet i Store Torøje og gennem en lang årrække været nøgleholder og kustode på Prins Carls Skole, indtil den blev solgt til privateje.

Lille Heddinge: I den sydlige del af Stevns, i landsbyen Lille Heddinge, ligger Stevns’ helt egen rytterskole. Og rytterskoler, dem ved historiker Finn Thorshøj en hel masse om.

Derfor kan man – på Rytterskolen i Lille Heddinge – komme og opleve Finns foredrag, som han kalder ”Og bygger Skoler op de Fattige til Gavn – en fortælling om Frederik IVs Rytterskoler”.

Foredraget er onsdag den 16. oktober fra klokken 19-21, hvor Finn vil fortælle om, hvorfor kongehuset opførte rytterskoler, hvem der underviste og hvordan undervisningen foregik dengang. Han vil også fortælle om den samfundsfunktion, som rytterskolerne opfyldte gennem den betydelige samfundsændring, som skete i løbet 1700-årene, og som fik indflydelse på undervisning af børn frem mod den nye skolelov, som blev vedtaget i 1814.

Billetter til ’Fortællingen om rytterskolerne” er gratis – du skal bare huske at hente din billet på Stevns Bibliotekernes hjemmeside (www.stevnsbib.dk) eller facebook-side – begge steder under ’Begivenheder’.

Skriv en kommentar