(Last Updated On: 23. august 2019)

Med museums- og virksomhedsbesøg, sightseeing og one-man show med Thomas Eje

Guiderne på Dybbøl Banke var iklædt uniformer fra 1864. (Foto: Inga)

Store Heddinge: Traditionen tro arrangerede Store Heddinge og Omegns Pensionistforening i dagene 13. til 16. august den årlige udflugt til et sted i Danmark. Denne gang gik turen til Sønderborg, med Hotel Sønderborg Strand som basen.

– I år havde 16 medlemmer meldt sig til turen. Gruppen blev hurtigt rystet sammen, og på den måde blev det til nogle hyggelige dage i det Sønderjyske, fortæller Ove Pygh Wilke fra pensionistforeningen.

Turen bød på udflugter til Ecco Museet i Bredebro, hvor sko kunne købes til rimelige priser. En tur til Dybbøl Banke, hvor historien om krigen i 1864 fortælles. Og en lærerig tur til det verdensomspændende Danfoss, hvor deltagerne fik historien om, hvordan firmaet er blevet så stort.

På afveje

Besøget hos Thomas Eje og hans kone på Harbæksgaard bød på en god overraskelse.

– Det viste sig, at en af deltagerne på turen havde gået på musikskole med Thomas. Efter at have set atelieret, var der kaffe og lagkage, og til alles overraskelse bød Thomas Eje på et one-man show, der som altid var præget af humor, siger Ove Pygh Wilke.

På hjemturen skulle der drikkes kaffe ved Skamlingsbanken, men GPS’en svigtede, så det blev til en del forgæves forsøg på at finde den – indtil en papirudgave af et landkort blev taget i brug og kursen igen blev sat. Heldigvis, for udsigten fra Skamlingsbanken var fantastisk og kaffen var nybrygget.

Alt i alt endnu en god tur, med godt selskab og interessante oplevelser, så bestyrelsen har mod på at arrangere flere ture i fremtiden.

I 2020 påtænkes en tur til Bornholm.
rmh

Skriv en kommentar