(Last Updated On: 10. oktober 2017)

I efterårsferien er det tilladt at hakke i klinten, men kun i bibliotekshaven.

To store kridtsten ankom tirsdag til bibliotekshaven i Store Heddinge, hvor de nu venter på at blive hakket i stykker af videbegærlige efterårsferiebørn. (Foto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: Stevns Klint rykker ind i bibliotekets have i Store Heddinge. Der er dømt tonstunge kridtblokke og bløde pensler, fossiler og lyde fra klinten, når biblioteket i Store Heddinge inviterer på efterårsferie.

Ny fortælling om klinten

Det er et tværfagligt samarbejde, der skal give børn og andre kreative sjæle en god og anderledes oplevelse.

Bibliotekarer, kunstnere, teaterfolk og museumsansatte har sammen med Stevns Kommune og Verdensarv Stevns lavet et flot fem-dages program fra 16-20. oktober.

På selve biblioteket kan kreative sjæle male fossiler, når kunstner Annette Sjølund folder sig ud i børnehøjde. Skuespiller og en af bagkvinderne bag forestillingen KLINT, Lene Vestergård kommer og fortæller.

Der er et hav af bøger til nysgerrige hjerner om klint og den masseuddøen for 66 millioner år siden, som der er så tydelige spor af i Stevns Klint. Den fortælling, der har gjort klinten til UNESCO verdensarv.

Aktiv efterårsferie

Der bliver også mulighed for at gå på fossiljagt i bibliotekshaven. Flotte kridtblokke på henholdsvis 2,5 og 1,5 ton er leveret af OMYA Stevns kridtbrud.

– Sammen med en guide fra Østsjællands Museum, så kan man altså få lov at gå på fossiljagt og hakke i kridtet, fortæller børnebibliotekar Ziska Szemes Lørup og tilføjer:

– Normalt må man jo ikke hakke i klinten, men de her blokke er helt lovlige og vi er meget spændte på, hvor mange fossiler der gemmer sig i dem.

Mens man arbejder for at finde fossiler, så kan man lytte til lydbilledet fra forestillingen KLINT via højttalere i haven.

– Her får vi fortalt om fortiden til fremtiden, altså børnene, som jo skal være med til at bære vores fortælling videre, forklarer Tove Damholt, direktør i Verdensarv Stevns.

Det samlede program kommer både på Stevns Biblioteks hjemmeside og Facebookside.

sky

Skriv en kommentar