(Last Updated On: 10. september 2020)

Store Heddinge: Veteraner, pårørende og soldaterforeninger deltog lørdag formiddag den 5. september i Danmarks officielle flagdag for nuværende og tidligere udsendte soldater i internationale missioner.

(Privatfoto)
En ny Æressten blev indviet, hvor alle kan mødes den 5. september for at hejse det danske flag, hilse med faner og udtrykke den dybe respekt for Danmarks udsendte. (Privatfoto)

Hjemmeværnets tamburkorps førte an i march gennem en flagsmykket by, med start fra Shelltanken kl. 9.30, gennem Rengegade, over Nytorv, videre ad Algade, til venstre ad Ved Rådhuset til første stop ved Rådhuspladsen, hvor borgmester Anette Mortensen (V) tog imod og flaget blev hejst.

Borgmesteren talte om udsendelse af danskere til de mange forskelligartede opgaver og missioner rundt omkring i verden. Missioner der ofte er meget vanskelige, meget farlige og skal løses under meget vanskelige forhold. Nogle af de udsendte vender hjem med sår på sjælen, andre med sår på kroppen. Tiden efter en udsendelse kan i visse tilfælde være umådelig svær, både for den hjemvendte og pårørende.

Anden højtidelighed var ved den nye Æressten for Danmarks udsendte, som Stevns Hjemmeværnsforening – efter aftale med Stevns Kommune – har rejst på kommunal grund ved indkørslen til Hjemmeværnsgården.

Herefter var Stevns Kommune vært med foredrag samt brød, kaffe og te i Hjemmeværnets lokaler.
rmh

Skriv en kommentar