(Last Updated On: 9. maj 2022)

Solgårdsparken er klar til sommerens mange arrangementer.

“Der er ingenting som maner …”. Standerhejsning i Solgårdsparken og stående sang. (Foto: Klaus Slavensky)

Strøby Egede: 1. maj. Formiddag. Sol og blå himmel. Perfekt vejr for den årlige standerhejsning ved de Røde Pavilloner, og Solgårdsparkens Venner var mødt talstærkt op.

Foreningsformand formand Carl ‘Olli’ Pedersenholdt flagtalen, og huskede de fremmødte på, at Solgårdsparken var født i kamp for 30 år siden, da et borgermøde accepterede et arbejdsløshedsprojekt for området, og efterfølgende dannede en Støtteforening, der i dag har cirka 500 medlemmer.

Formanden takkede de mange frivillige, og så blev der sunget ”Solgårdsparkens Pris”, som er forfattet af den trofast aktivist, John Schmidt Schmidt, der gik bort januar i år.

Flaget gik til tops mens forsamlingen istemte ”Der er et yndigt land”, og et blik udover parken med havet til den ene side og Tryggevælde Å til den anden, bekræftede sangens tekst.

Jubilæumsåret startede sidste weekend med ”Strøby Egede-Dagen”, som er arrangeret af lokale håndværkere, og allerede den 15. juni kl. 19 er der rundvisning i parken ved Carl ‘Olli’ Pedersen, som også har skrevet en oplysende bog om parkens historie. Og så går det nonstop med Hitfingers-koncert den 30. juni og Rocking Ghosts den 3. august og meget mere.

– Der er mange sjove opgaver, og vi har brug for flere kræfter, der kan hjælpe og nyde det gode fællesskab, lød opfodringen fra Carl ‘Olli’ Pedersenholdt, før køen til morgenbord med rundstykker, ost, kaffe og te stillede op ved de pavilloner, som Københavns Kommune brugte til kvindelige tuberkulosepatienter og som det lykkes Venneforeningen at redde fra nedrivning i 1992.
sky

Skriv en kommentar