(Last Updated On: 26. juli 2019)

Hoteller og campingsteder får flere feriegæster

Stevns: Turismen er et vigtigt erhverv for Danmark. Turisterne forbrugte nemlig i alt for 128 mia. kr. i 2018, og foretog i alt 53,9 mio. overnatninger i Danmark, viser tal fra Danmarks Statistik.

Større omsætning

Tendensen er voksende i hele landet, og det viser sig også på Stevns.

Stevnsbladet har foretaget en rundspørge til flere af kommunens overnatningssteder, og det ser ganske fint ud.

Overalt meldes der om stigning af turister og dermed større omsætning.

„Klart flere gæster”

Per Jensen fra Rødvig Camping kan berette om flere hytte-bookinger, og et samlet overnatningstal, som er stort set som sidste år på samme højsommertid.

Også Conference & Hotel Klinten er godt tilfredse. Her er der ”klart flere gæster” i år end i 2018, og Klinten har fået flere besøgende cykelturister.

Claus Høgenhaug, ejer af Rødvig Ferieby melder ligeledes om større omsætning.

Betyder øget beskæftigelse

Rødvig Kro & Badehotel, som også har Stevns Klint Strandpension, har i alt 29 værelser, og de har været ganske efterspurgte hele dette år.

I 2018 var der en dækning i januar måned på ca. 24 pct., men i år var tallet over 31 pct.

Det samme gør sig gældende for årets andre måneder. Februar 2018 lå på 28 pct, i år nåede det 50 pct. April 2018 havde 53 pct.s udlejning, men i år var det over 83 pct. Og så topper det med 91 pct.s dækning i juni i år mod 82 pct. sidste år.

– Ja, det er dejligt med flere overnattende gæster, siger Henriette Michaelsen fra Rødvig Kro & Badehotel, der også kan fortælle, at det har betydet en del ekstra ansatte afløsere i højsæsonen.
sky

Skriv en kommentar