(Last Updated On: 10. marts 2020)

Fra 2020 sker der et normeringsløft på daginstitutionerne på Stevns. (Arkivfoto: Klaus Slavensky)

Børnepolitik: Stevns Kommune kan se frem til at modtage 1,6 mio. kr. fra staten.

De er øremærket til at hæve normeringerne i kommunens vuggestuer og børnehaver.

13,7 mio. kr. til Sjælland

På finansloven for 2020 blev der afsat 500 millioner kroner til bedre normeringer i 2020.

Det er de midler, som regeringen sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet nu har aftalt udmøntningen af. Det er blot starten på et normeringsløft, idet aftalen er, at tallet stiger til 1,6 milliarder kroner i 2025, så kommunerne løbende kan begynde at hæve normeringerne.

Sydsjællandske daginstitutioner modtager 13,7 millioner kroner.

Stevns får 1,6 mio. kr.

Stevns Kommune får 1,6 mio. kr. til mere personale.

– Det bliver til tre pædagogiske stillinger, fortæller formanden for Børn, unge og læringsudvalget, Steen S. Hansen (S).

Han understreger, at midlerne blev afsat i finansloven for 2020, og med den netop indgåede aftale påbegyndes det normeringsløft, der skal føre til lovbundne minimumsnormeringer.
– Vi har endnu ikke konkret besluttet hvordan vi fordeler midlerne, men det er sat på dagsordenen, og det vil ske i 2020, slutter Steen S. Hansen.

Det et desuden et krav, at midlerne skal ligge ud over de allerede vedtage kommunale budgetter for 2020., for at sikre at der således sker et reelt løft af området.

Til gavn for de 0-5 årige

Udover Stevns Kommune, så fordeler tilskuddet til de sydsjællandske kommuner sig således: Næstved Kommune modtager 6,4 mio. kr., Faxe Kommune modtager 2,8 mio. kr., og Vordingborg Kommune modtager 2,9 mio. kr.

Det et desuden et krav, at midlerne skal ligge ud over de allerede vedtage kommunale budgetter for 2020., for at sikre at der således sker et reelt løft af området.

Løftet af de sydsjællandske daginstitutioner vækker glæde hos det lokale folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Tanja Larsson, som til daglig sidder i bl.a. Folketingets udvalg for Børn og Undervisning.

– Børn skal have en tryg og god start på livet, og med aftalen har vi taget første skridt mod at sikre bedre kvalitet i vores daginstitutioner. Det er noget, der kan mærkes her lokalt hos os, hvor vores dygtige pædagoger længe har løbet for stærkt, udtaler Tanja Larsson.

Antallet bestemmer

Midlerne i 2020 bliver fordelt imellem kommunerne efter, hvor mange 0-5 årige børn kommunen forventes at have.

Kommunerne får tildelt pengene direkte uden forudgående ansøgning, og de skal bruges til at ansætte pædagogisk personale i vuggestuer og børnehaver.

sky

 

Skriv en kommentar