(Last Updated On: 25. maj 2021)

Bolig: Andelen af boligsælgere, der vælger at sælge som et såkaldt skuffesalg, er stigende og reelt fordoblet over en periode på fem år. Især det seneste år har flere valgt denne salgsform, hvor boligen ikke annonceres, men i stedet sælges via mæglerens køberkartotek og mæglerens daglige kontakt med boligkøbere.

Ejendomsmægler Leo Nielsen fra EDC Stevns. (Arkivfoto)

Nye tal fra EDC viser dog, at metoden ikke opnår helt de samme resultater, som når boligsælgeren går all-in med annoncer og markedsføring. Den tendens genkender Leo Nielsen fra EDC Stevns i Rødvig som oplyser, at godt 15 pct. af alle afsluttede handler hos EDC er skuffesager, mens de udgør 19 pct. af alle ejendomme, der aktuelt er til salg.

– Det er ikke overraskende, at mange vælger skuffesalg i et marked som nu, hvor boligerne bliver revet ned fra hylderne og ofte solgt ved første fremvisning. Mange sælgere ser derfor en mulighed for at spare lidt på omkostninger til markedsføringen, siger Leo Nielsen.

Der kan være mange gode grunde til at ønske diskretion i forbindelse med et boligsalg, og motivet er naturligvis ikke altid at spare omkostninger til markedsføring. Men hvis motivet udelukkende er det økonomiske, bør man som sælger tage med i betragtningen, at det i sidste ende kan vise sig at være en mindre fordelagtig løsning.

Tallene viser nemlig også, at skuffesagerne udgør en større andel af det, der kommer til salg (kommissioner), end af det, der bliver solgt. Det er et udtryk for, at skuffesagerne ikke sælger helt så godt som de øvrige sager.

– Vores oplevelse er, at fravælger man den brede annoncering af sin bolig, skal man gøre sig klart, at det i nogle tilfælde bliver lidt sværere at finde en køber, eller at man må acceptere en længere salgstid – eller måske endda et større afslag i handlen. Og så kan de sparede annoncekroner hurtigt være tabt. Det er derfor heller ikke usædvanligt, at mange sælgere prøver skuffesalget af i en periode for derefter at skifte til totalpakken, hvis boligen ikke er blevet solgt, forklarer ejendomsmægleren.

I et marked, hvor næsten hver femte sag billedligt talt befinder sig i mæglerens skuffe, stilles der særligt store krav til boligkøberne, som skal op på tæerne for at følge med. Derfor opfordrer Leo Nielsen til, at man enten skriver sig op i køberkartoteket eller kontakter mægleren:

– Vil man være helt sikker på at få kendskab til alle ejendomme til salg, skal man bruge vores gratis køberkartotek eller ringe til os. Ofte har vi allerede sager i skuffen, og vi ved også, hvad der er på vej ind af nye sager. Det kunne jo være, at det lige var den bolig, man var på udkig efter, lyder det fra Leo Nielsen.

Skriv en kommentar