(Last Updated On: 19. september 2022)

Stevns: Som led i en fælles europæisk indsats om at skabe sikre veje kaldet ”Roadpol” var en patrulje fra færdselsafdelingen på kontrol i Køge og Stevns kommune.

Følgende færdselslovsovertrædelser Stevns Søndag den 18. september mellem kl. 15 og 21 blev der foretaget hastighedsmåling på Vemmetoftevej i Rødvig med følgende resultat:

Her blev en 53-årig mandlig motorcyklist fra Store Heddinge kl. 17.44 taget for vanvidskørsel og dermed ubetinget frakendelse af kørekortet, idet han blev målt til at køre mindst 111 km/t i byzone.
Den høje fart blev målt på Vemmetoftevej ca. 100 meter før Byvangen, hvor manden kørte i sydvestlig retning.

Der er tale om en overtrædelse med mere end 100 procent af den tilladte hastighed og sagen betegnes som vanvidskørsel, hvorfor politiet med hjemmel i færdselsloven kunne beslaglægge den 53-åriges motorcykel med henblik på konfiskation. Manden var dog ikke enig i beslaglæggelsen, hvorfor en dommer nu skal kigge nærmere på sagen og motorcyklisten vil blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation skal afgøres.

Derudover blev der i resten af kommunen noteret følgende sigtelser: to kørte uden førerret, en kørte uden sele, en havde ikke fået kørekort med, en anden havde overladt køretøjet til en person uden gyldigt kørekort, en blev noteret for ’fejl og mangler’ og endelig sigtede færdselspolitiet kl. 15.20 sigtede en 55-årig mand fra Klippinge for at køre på en lille 30-knallert, som kunne køre hurtigere end tilladt, da han kørte på den ad Strandvejen ved Strøby.

En måling afslørede, at knallerten havde fået foretaget konstruktive ændringer, så den kunne køre mindst 57 km/t mod de højst tilladte 30 km/t, hvilket den 55-årige blev sigtet for. Han vil derfor høre nærmere fra politiet i nærmeste fremtid, når sagen skal afgøres.

Skriv en kommentar