(Last Updated On: 30. november 2020)

Hårlev/Strøby Egede: Stevns Kommune har i weekenden opdateret deres facebookside med oplysninger om flere nye tilfælde med coronasmitte, som er konstateret på hhv. Strøbyskolen og Hotherskolen, og mandag kom der endnu et tilfælde.

3., 6. og 8. årgang

Allerede torsdag i sidste uge oplyste kommunen om, at en elev på Strøbyskolens 8. årgang var testet positiv for Covid-19. Siden er to elever mere testet positiv – på hhv. 3. årgang og 6. årgang.

Stevns Kommune har derfor på ny været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og sammen med dem foretaget en kortlægning af elevens nære kontakter.

På den baggrund er det blevet besluttet, at årgangene samt tilknyttede lærere skal være hjemme i isolation indtil de er bekræftet negative for Covid-19. Alle skal derfor testes to gange i den kommende uge.

Indtil eleverne må vende tilbage på skolen, afvikles undervisningen digitalt.

0. og 9. årgang

På Hotherskolen er to elever testet positive for Covid-19. En elev på 0. årgang og en elev på 9. årgang.

Også her har Stevns Kommune været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og sammen med dem foretaget en kortlægning af elevernes nære kontakter.
Det er på den baggrund besluttet, at de to årgange samt tilknyttede lærere skal være hjemme i isolation, indtil de er bekræftet negative for Covid-19 – i alt 75 elever og lærere, oplyser Stevns Kommune.

Alle skal derfor testes to gange i den kommende uge.

Der undervises online mandag og tirsdag, og – afhængig af de testsvar, der kommer – genoptages den fysiske undervisning onsdag den 2. december.

Stevns Kommune oplyser desuden, at SFO’en er åben for 1.- og 2.-klasserne, men at forældre opfordres til at hente deres børn tidligt, hvis det kan lade sig gøre.

30 smittede på Stevns

Ved redaktionens deadline mandag eftermiddag var der ifølge Statens Serum Instituts daglige opgørelse registreret 30 nye smittede borgere med Covid-19 i Stevns Kommune indenfor de seneste syv dage.

Det såkaldte incidenstal for kommunen ligger nu på 131,8 smittede pr. 100.000 indbyggere.
rmh

Skriv en kommentar