(Last Updated On: 19. april 2016)

U18 Håndboldherrerne i StevnshallenKommunalbestyrelsen besluttede mandag aften på et ekstraordinært møde at bruge 275.000 kroner til en analyse, som skal klarlægge behovet for en ny hal i Store Heddinge

STORE HEDDINGE: Der var et stort flertal med 17 stemmer for bevillingen, mens Dansk Folkepartis to medlemmer stemte nej til at bruge flere penge på flere analyser omkring halbyggeri i Store Heddinge.

Det ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde skete på anmodning af Socialdemokraterne, som på det ordinære kommunalbestyrelsesmøde i marts ikke fik flertal for at overflytte 275.000 kroner fra driftsmidler til multihallen i Rødvig, der ikke er blevet opført.

Borgmester Mogens Haugaard blev af Steen Nielsen, S, spurgt direkte om han gik ind for at rive den gamle Stevnshal ned og bygge en ny. Hertil svarede borgmesteren:

– Ja det gør jeg faktisk.

Venstre siger nej til to haller samtidig

Venstres gruppeformand, Bjarne Nielsen gjorde efterfølgende Venstres synspunkt klart:

– Vi mener ikke, at vi kan prioritere to haller samtidig. Vi skal vælge, og Venstre ønsker en ny hal i Store Heddinge, der hvor hallen ligger i dag. Derfor er vi indstillet på at flytte anlægspengene fra Rødvig til Store Heddinge, sagde han.

Han læste herefter en protokollering op i byrådssalen. Dansk Folkeparti og Konservative støtter protokolleringen, mens Venstres Inge Milbrat – som det eneste Venstre-medlem ikke kan godkende den.

– Venstre vil i første omgang koncentrere sig om etablering af hal i Store Heddinge og skulle den imod forventning ikke dække behovet for halsport i den sydlige del af Stevns Kommune, vil vi når økonomien tillader det udbygge med nye tilbud, læste Bjarne Nielsen.

I protokolleringen står der yderligere, »at en ny Stevnshal forsynes med grønne energi kilder isoleres efter nutidens standarder, så den om muligt bliver drift neutral på energi. Hallen forsynes med handicapvenlige faciliteter, og indrettes med mulighed for handicapsport.

Den nye bygges sammen med den nye svømmehal så volumen af besøgende giver belæg for drift af cafeteria og evt. overskudsvarme fra svømmehallen udnyttes i Stevnshallen. Stevnshallen skal udvides med siddepladser, således den vil kunne tiltrække udefra kommende arrangementer«.

cs

 

Skriv en kommentar