(Last Updated On: 25. april 2022)

Stevns Kommune lover at udbedre renovering.

Smuk skyfri himmel, men efter blot 1 års renovering skaller malingen igen af Flintovnen i Rødvig. (Foto: Keld Olsen)
Rødvig Havn: I maj måned sidste år gik Keld Olsen fra Rødvig forbi byens vartegn Flintovnen, og ærgrede sig over, at malingen var skaldet af.
Han tog foto af det, sendte det til Stevnsbladet, og Stevns Kommune lovede både at renovere ovnen udvendig og installere strøm til flintovnen.
Det skete i løbet af sommeren, men nu er den gal igen.

Klar over problemet

Keld Olsen har igen været forbi det særegne byggeri og blev nedslået.
– Der er desværre allerede vist sig fejl i den maling der er blevet brugt. Den skaller af. Så der vil ikke gå længe før, det er igen starter nedbrud af Flintovnen, lyder det fra Keld Olsen, som har sendt redaktionen foto fra Påskedag.
Stevnsbladet har straks kontaktet kommunen, og centerchef Teknik- og Miljøforvaltningen har prompte svaret:
– Vi fører hyppigt tilsyn med bygningen og er klar over problemet. Og det vil blive udbedret, siger Birgitte J.T.K. Nielsen.
Der har været rygter om, at der er blevet brugt forkert kalk, men det afvises af kommunens folk. Forklaringen er, at flintovnen er bygget af kalksten og de bliver fugtige om vinteren, da de optager megen salt fra havet.
Derfor skal den løbende vedligeholdes, men mindre og mindre for hvert år. Og murer er bestilt og så snart nattefrosten slipper sit tag i Danmark, så bliver ovnen ordnet.

Det er en kopi

Ifølge Østsjællands Museum er den eksisterende flintovnen er en kopi af den oprindelige flintovn i Rødvig og står i dag tæt ved indløbet til Rødvig Havn.
Den oprindelige ovn blev opført 1870 og fungerede i 40 år og gav arbejde til 15-20 mand. Flinten skulle dengang bruges til lertøj og aftageren var den kendte fajancefabrik Aluminia i København.
sky

Skriv en kommentar